contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39866
leden

Nieuws

09/09/2019 | Eventing |   |  

Eventing: eerste Vlaams Kampioenschap een succes!

Afgelopen weekend was het organiserend comitée van Eventing Deurle weer klaar om zowel op zaterdag als op zondag een mooie concours te organiseren! Zaterdag werd een primeur: het eerste Vlaams Kampioenschap in de reeksen 60, 80 en 90 centimeter. De weergoden waren Deurle goed gezind en de wedstrijd kon doorgaan in ideale omstandigheden. 

 

In de reeks 60 cm ging Heleen Daelewijn aan de haal met de overwinning. Met Hektor Hermandez stond Heleen na dressuur reeds aan de leiding met 9,1 strafpunten verschil met de 2de plaats. Ze lieten de eerste plaats niet meer los na een foutloze jumping én foutloze cross mooi binnen tijd. 
Hortence De Cleene met Hambroek's Benthe volgde Heleen op in het klassement, samen met Sarah Van Hecke met Inpala-K van't Kattenheye Z op een 3de plaats. 

In de reeks 80 cm wist Shana Weyn samen met Sannanvalley Black Ice zich een weg te klimmen naar de top van het klassement. Na dressuur stond deze combinatie op de 9de plaats. Door een foutloze jumping en foutloze cross binnen tijd, veroverde Shana de eerste plaats in het eindklassement. 
Britt Vanderplaetse met Arthur van't Leewerikenhof en Greet Van Hoeydonck met Shabrouk vulden de top 3 verder aan in deze reeks. 

Emma Souffriau ging samen met haar bonte Frederico in de klasse 90 cm met de winst lopen. Een foutloze cross op de perfecte ideale tijd zorgde ervoor dat ze op het hoogste schavotje mocht aantreden tijdens de prijsuitreiking. 
Nikita Meevis met Warrior V en Hannah Beeckman met Hiro vervolledigden de top 3 van deze reeks. 

De top 3 van elke reeks krijgt een eventingstage aangeboden door de VLP-eventingcommissie, die gegeven zal worden door niemand minder dan Karin Donckers, olympisch eventingamazone. Zij mochten ook heel mooie naturaprijzen in ontvangst nemen. Hiervoor willen we graag onze sponsors Cavalor en Kentucky Horsewear bedanken!

De resultaten van de Vlaamse wedstrijd in Deurle kan u HIER terugvinden. Proficiat aan alle ruiters!

 

Op zondag werd er een nationale wedstrijd ingericht. Ook zondag werd een succes, met wel 208 deelnemers! De resultaten van de nationale wedstrijd kan u HIER terugvinden. 

 

Podium Vlaams Kampioenschap 60 cm - foto: Gust Desmedt

 

 

 

 

 

 

 

 

Podium Vlaams Kampioenschap 80 cm - foto: Gust Desmedt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podium Vlaams Kampioenschap 90 cm - foto: Gust Desmedt

 


Auteur: SB
Foto's: Gust Desmedt
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian