contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9813
leden

Nieuws

26/09/2016 | Eventing |   |  

Eventing/Topsport: Joris Vanspringel nieuwe Belgisch kampioen!


In Waregem werd afgelopen weekend de bekende Military Waregem georganiseerd. Deze internationale eventing vond al voor de 36e keer plaats. Er werd een CIC*, CIC2* en CICO3* landenwedstrijd georganiseerd. Het dressuur- en springonderdeel werd verreden op het Sport.Vlaanderen centrum in Waregem, de cross vond plaats op het prachtige kasteeldomein Hemsrode in Anzegem.

In deze FEI Nations Cup ging België goed van start met een tweede plaats na de dressuurproef. Het team bestond uit de VLP-ruiters ruiter Joris Vanspringel (Lully des Aulnes), Steve Van Winkel (Airkan Sylvester), Karin Donckers (Lady Brown) en LEWB-amazone Valentine Steeman (Beauty Boy). Het team begon uitstekend met een tweede plaats na het dressuuronderdeel, maar helaas kon het deze trend niet aanhouden en zakte het team na de jumping en cross naar een vijfde plaats.

1. Duitsland - 176,70
2. Groot Brittannië - 186,70
3. Frankrijk - 202,40
4. Nederland - 214,20
5. België - 1150,80
6. Zweden - 1163,10

team Groot-Brittannië - team Duitsland - team Frankrijk

In deze CIC3*-reeks werd ook het Belgisch Kampioenschap verreden. Joris Vanspringel was met zijn Olympisch paard Lully des Aulnes hierbij de beste. Hij kwam na het springonderdeel aan de leiding. De ervaren Lully des Aulnes deed wat hem te doen stond en crosste een foutloze ronde. Ondanks enkele tijdsfouten bleef Joris hiermee aan de leiding. Na zijn uitstekende prestaties op de Olympische Spelen mag Joris de titel van Belgisch Kampioen vanaf nu ook aan zijn palmares toevoegen!
Wouter De Cleene behaalt de zilveren medaille met het paard Alaric de Lauzelle. Hij stond na het jumpingonderdeel op de derde plaats en klom dankzij een foutloze ronde op naar het zilver! Het brons ging naar Steve Van Winkel met Airkan Sylvester. Dankzij hun sterke foutloze jumpingronde en foutloze cross eindigde deze combinatie op de derde plaats in het kampioenschap. Het volledige podium werd bezet door VLP-ruiters!

De CIC1* werd gewonnen door de Duitse Antonia Baumgart. VLP-ruiters Vincent Martens en Camille Buyck werden hier respectievelijk knap vierde en vijfde. In de CIC2* was de beste Belgische prestatie voor VLP-amazone Karin Donckers, die zowel plaats 2, 8 en 9 inpalmde.

Klik hier voor de volledige resultaten van deze wedstrijd.

VLP wenst alle ruiters proficiat!

Auteur: E VW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian