contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

25/09/2017 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing: Lara de Liedekerke wint BK Seniors, VLP-Talent Senne Vervaecke wordt BK Young Riders op Eventing Waregem

Afgelopen weekend werd de Internationale Military Waregem georganiseerd. Er werden vier internationale reeksen georganiseerd, en ook het Belgisch Kampioenschap Young Riders (CIC2*) en Seniors (CIC3*) werd in Waregem gereden. Lara de Liedekerke-Meier kroont zich tot Belgisch Kampioene 2017. Met Nyala d’Arville (v. Verdi) crosste ze naar het goud. Titelverdediger, Joris Vanspringel greep het zilver met zijn Imperial van de Holtakkers ( v. Quidam de Revel) met 66.70 punten. In het zadel van Figaro de Verby reed Giel Vanhoucke naar het brons.

 

Twee ruiters en een amazone streden naar het BK Young Riders in CIC2* gereden. VLP-talent Senne Vervaecke was met Feebe van Alsingen de beste in zijn reeks met 74,30 strafpunten en schrijft de titel van Belgisch Kampioen op zijn naam. Op de tweede plaats eindigde VLP-amazone Lauren Eggermont en Every Chico Sun met 75,80 punten.

In Waregem werden de Nations Cups gereden voor zowel junioren als senioren. De nations cup op juniorniveau werd gereden in de reeks CICOJ1*. Het Duitse team sprong naar het goud, Engeland greep het zilver en het brons ging naar België.

In de landenwedstrijd op het hoogste niveau, CICO3*, greep opnieuw Duitsland naar het goud. Engeland kroonde zich tot vice-kampioen en Frankrijk sprong naar het brons. De Belgische ploeg, bestaande uit Lara de Liedekerke (Nyala d'Arville), Joris Vanspringel (Imperial vd Holtakkers), Chloe Raty (Axel Z) en Christian Chabot (MC B Vulcano).

In de overall ranking van CICO3* sprong Maxime Livio met Pica d’Or naar het goud. Caroline Powell met Flipper K won de CIC2* reeks. De eerste Belg in deze reeks was Lara De Liedekerke-Meier op een 6e plaats.

Opmerkelijk waren de VLP-talenten die debuteerden in de 2*. Jarno Verwimp sprong met D.V.8 naar een 7e plaats en Laurine Thijs met Champagne Pia Z crosste naar een mooie 11e plaats.

In de CICOJ1* reeks won Tiffen Berger met Rohan de Poussot het goud. De eerste Belg, Seppe Vilain, eindigde op een 6e plaats en het VLP talent Jarno Verwimp einde met Dabiola M op een 8ste plaats.

In het zadel van Day of Glory 4 sprong Rebecca-Juana Gerken naar goud in de CIC1* reeks. Vijf Belgische ruiters en amazones eindigden in de top 10. Lara de Liedekerke-Meier eindigde op een 2e en op een 10e plaats. Senne Vervaecke sprong naar een 6e plaats. Op de 8ste plaats belande Wouter De Cleene met Boy en Roland Quoidbach crosste naar de 9e plaats.

Klik hier voor alle resultaten.

 


Auteur: JF
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian