contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39866
leden

Nieuws

02/09/2019 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing: Terugblik naar het EK in Luhmühlen

Het EK eventing in het Duitse Luhmühlen is zoals bekend met een sisser afgelopen voor de Belgische ploeg. Het begon schitterend met virtueel brons na de dressuur, maar door het uitvallen van Laura Logé en een pechfout van Constantin van Rijckevorsel in de cross country viel België terug naar de 7de plaats om daar ook te blijven na de jumping op zondag. Van de landen die nog niet geplaats waren voor de Olympische Spelen was België daarmee het op twee na beste, maar enkel de beste twee mochten naar de Spelen. Dat zijn Italië en Zweden geworden.

België heeft nog altijd een kans op kwalificatie via het eindklassement in de Nations Cup. Daar valt nog één ticket te verdienen. “We zullen het moeten doen in Waregem (19-22/9) en Boekelo (10-13/10)”, aldus teammanager Marc Rigouts. “Daar zullen we moeten proberen om Nederland en Zwitserland achter ons te houden. Die zijn van hetzelfde kaliber en hebben ook al behoorlijk wat krachten verspeeld. Het land met de fitste paarden en ruiters zal het halen. We geloven erin dat wij dat zullen zijn.”

 


Auteur: HB via Equibel
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian