contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40133
leden

Nieuws

23/10/2017 | Eventing |   |  

Eventing: Top 20-resultaten voor Belgische ruiters op WK Jonge Paarden Le Lion d'Angers

In het prachtige Le Lion d'Angers (FRA) gaat jaarlijks het wereldkampioenschap door voor jonge eventingpaarden. Afgelopen weekend kwamen 7 Belgische ruiters aan de start in de strijd bij de zes- en zevenjarige paarden.

Bij de zesjarige paarden behaalde VLP-ruiter Geert Adriaensen het beste Belgische resultaat met Rafiki (eig. Hilde Van Mieghem). Deze combinatie won eerder dit jaar nog het BK voor zesjarige paarden in Nokere. Ze behaalden de 20e plaats na het dressuuronderdeel met 48,1 strafpunten, slaagden er in om hier geen strafpunten meer aan toe te voegen en eindigden zo op de 13e plaats.

Ook de andere Belgische amazones konden op hun dressuurscore blijven staan. Lara de Liedekerke  behaalde met QC Chica Leena (eig. QC Stables) de 15e plaats met 51,5 strafpunten. Julia Schmitz behaalde met haar First Class GS de 21e plaats met 54,7 strafpunten. Britse amazone Izzy Taylor won het kampioenschap met Monkeying Around. Het zilver was voor de Australische ruiter Paul Tapner met Bob Chaplin en het brons ging naar de Franse ruiter Thomas Carlile met Birmane.

Geert Adriaensen met Rafiki

Maxime Lambrecht met Felix Roses

Bij de zevenjarige paarden kwamen vier ruiters aan de start. De beste Belgische prestatie kwam van VLP-ruiter Maxime Lambrecht. Na de dressuur en de cross country klom hij met Felix Roses (eig. Julie Van Weehaeghe) op naar de 26e plaats in het klassement. Een foutloze omloop in het afsluitende springonderdeel leverde hem een mooie 16e plaats op.

Geoffroy de Jamblinne behaalde met Consequent Pia Z (eig. Nicole Balasse) een 24e plaats. VLP-ruiters Pieter De Cleene en Annesjien Wouters behaalden respectievelijk de 36e en 40e plaats met Djack de la Vega (eig. Bart Goeminne) en Lady Chin van 't Moerven (eig. Dieter De Bock). De Franse ruiter Astier Nicolas won het kampioenschap van de zevenjarige paarden met Alertamalib'or. Het zilver ging naar de Britse Izzy Taylor, deze keer met Direct Cassino en het brons ging naar de Nieuw-Zeelandse ruiter Andrew Nicholson met Yacabo BK.

Alle Belgische ruiters konden deze prachtige cross foutloos uitrijden. Een knappe prestatie op zich!

Klik hier voor de resultaten van de zesjarige paarden en zevenjarige paarden.

VLP wenst alle ruiters proficiat met de behaalde resultaten!

 


Auteur: EVW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian