contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40136
leden

Nieuws

27/04/2016 | Eventing |   |  

Eventing: VLP-eventingruiters richting Rio


De Olmypische Spelen in Rio komen steeds dichterbij. Voor enkele ruiters staat alles in teken van de Spelen. België mag voor de eventingdiscipline 2 ruiters afvaardigen, dankzij de uitstekende prestaties van VLP-ruiters Karin Donckers en Joris Vanspringel. De selectie van de combinaties wordt pas op 11 juli 2016 definief voorgelegd aan het BOIC, maar beide ruiters bereiden zich nu al zo goed mogelijk voor.

Afgelopen weken trainden Karin en Joris al een aantal keer met hun toppaarden onder het toeziend oog van coach Marc Rigouts en chef d'équipe Alec van den Abeele. Marc zorgt ervoor dat de seniors worden begeleid door specialisten in hun vak. 
Voor de dressuurtrainingen kunnen ze rekenen op de expertise van Jan Nivelle. Op maandag 11 april was er een training waar ook de persoonlijke trainer van Karin aanwezig was. Stefan Hollanders werkt al lang samen met Karin en combineert dit onder andere met lesgeven in de ruiterschool in Bilzen.

Naast de dressuurtrainingen zijn er ook al een aantal springtrainingen georganiseerd in februari en april. Marc Rigouts rekent hiervoor op de deskundige begeleiding van Dirk Demeersman, die ook bondsoach van de Belgische springruiters is. 
Afgelopen maandag was er opnieuw een jumpingtraining, waar meteen al duidelijk werd dat alle paarden in topvorm zijn. De goede en regelmatige samenwerking met Dirk zorgen voor een positieve evolutie. 
In februari was er op de jumpingtraining ook een Duitse zadelspecialist aanwezig. De ruiters kregen tips mee om hun zadels zo goed mogelijk aan te passen aan hun paarden en konden hun zadels eens testen met een aantal aanpassingen. Deze sessie bleek zeer nuttig.

Naast de begeleiding voor de paarden vindt VLP ook een individuele begeleiding voor de ruiters belangrijk. Vorig jaar hebben de VLP-topruiters bewegingstesten afgelegd en werd er een bewegingsanalyse gemaakt. Marc Rigouts en Kristof Huts (domeinexpert Sportbiomechanica en Bewegingsanalyse) hebben deze beelden en testen besproken. Aan de hand van deze analyse kregen de ruiters trainingschema's op maat. Karin en Joris worden nu intensief en individueel opgevolgd. Daarnaast biedt VLP al enkele jaren individuele sportpsychologische training aan voor de topruiters en talenten.

De volgende belangrijke wedstrijd in de aanloop naar Rio is de CIC3* in Marbach van 5 tot 8 mei. Daar zullen Karin en Joris allebei hun toppaarden starten. Karin neemt deel met Fletcha Van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles), Grandioz (v. Shindler de Muze) en Lamicell Unique (v. Vigo d'Arsouilles). Joris neemt zijn ervaren paarden Lully des Aulnes (v. Doris des Halles) en Limestone (v. Lancer II) mee. 

VLP wenst hen alvast veel succes!
Auteur: E VW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian