contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
14431
leden

Nieuws

12/02/2018 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing: Geslaagd eventingweekend!

De VLP eventingcommissie blikt terug op een geslaagd eventingweekend! Eerst en vooral willen wij iedereen bedanken voor de taltijke opkomst.

Hieronder kan u een kort verslag van het weekend terugvinden.

Parcoursbouwers en TD’s

James Willis en Hendrik Degros hebben de opleiding voor parcoursbouwer en TD voor hun rekening genomen. De rode leidraad doorheen deze opleiding was veiligheid.

Via didactisch materiaal werden de laatste nieuwe systemen gedemonstreerd en kregen de parcoursbouwers en TD’s tips en trics op welke hindernissen ze de specifieke systemen moeten gebruiken.

De conclusie van de opleiding was dan ook dat op verschillende hindernissen, verschillende systemen gehanteerd moeten worden.

Daarnaast heeft parcoursbouwer jumping Pieter Vitse de parcoursbouwers en TD's bijgeschoold op het onderdeel opbouw van een jumpingparcours.

Eventingjury’s

De eventingjuryleden kregen eveneens de technische uitleg betreffende de verschillende veiligheidssystemen voor eventinghindernissen en volgden ook de opleiding opbouw van een jumpingparcours.

Daarnaast werden de nieuwe eventingreglementen en dressuurproeven toegelicht door Luc Goeman, Laurence Van Doorselaer en Didier Deschauwer.

Op zondag werd er specifiek toegespitst op de discipline dressuur, vakkundig gegeven door Jacques Vandaele en Piet Imschoot dit zowel theoretisch als in de praktijk. De nadruk van de opleiding lag op het quoteren van de verschillende oefeningen, de eenvoudige galopwissel en appuyementen.

Stewards

De huidige stewards kregen een opfrissingscursus door Didier Deschauwer en Wouter Vincke.

Aan de hand van didactisch materiaal werden bitten en beenbeschermers besproken.

Tijdsopname voor alle officials

Ook Guido Canfyn droeg zijn steentje bij aan het eventingweekend. Hij heeft met de officials de procedure voor timekeeping doorlopen zodat de crosscontrole en de officials perfect op elkaar zullen afgestemd zijn voor het komende seizoen.

Rekencentrum

Ook de mensen van het rekencentrum zijn naar Waregem afgezakt. De kalender voor 2018 werd verdeeld. Via een brainstormsessie zijn er ook enkele waardevolle ideeën uit de bus gevallen. de mensen van het rekencentrum zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Organisatoren

Met de organisatoren werden de verschillende wedstrijdconcepten en de lastenboeken voor 2018 overlopen. Daarnaast heeft de voorzitter ook zijn toekomstvisie toegelicht. De VLP eventingcommissie hoopt met hun organisatoren constructief te kunnen werken naar de toekomst toe.

Ruiters

  • Algemeen deel

Gust Desmedt heeft als voorzitter van de VLP eventingcommissie de visie van de commissie toegelicht. De VLP eventingcommissie wil de samenwerking tussen de ruiters, organisatoren en de officials optimaliseren. Enkel via deze goede samenwerking kan de eventingsport groeien. Er werd dit jaar ook veel moeite gedaan om een uitgebreidere eventingkalender te kunnen voorstellen. Deze aangepaste kalender kan je terugvinden in de voorstelling over de objectieven eventing of via Equibel.

  • Uitéénzetting voor jeugdruiters en YH

De coaches en de chef d’équipes hebben de doelstellingen voor het komende jaar toegelicht en doorgegeven wat ze van hun ruiters verwachten.

  • Opleiding rond voeding en supplementen Cavalor

Onder een grote belangstelling heeft Fien Demeyer van Cavalor op een deskundige manier het voedingsstelsel van het paard toegelicht, specifiek gericht op het eventingpaard.

  • Prijsuitreiking Cavalor Cup

Onderstaande ruiters mochten hun prijs in ontvangst nemen:

  1. Celine Dejonghe
  2. Alissa De Baets
  3. Lieve Van Vliet
  4. Sofie Van Den Broeck en Nikita Meevis
  • Clinic Karin Donckers

De clinic werd georganiseerd door Cavalor voor de laureaten van de Cavalorcup 2017. De lesgever was niemand minder dan de leading lady, Karin Donckers. De clinic was vooral gericht op behendigheid.

Documenten

 

 

 


Auteur: SC
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian