contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

12/04/2018 | Eventing | Algemeen   |  

Eventing/Topsport: Tweedaagse stage met Sue Baxter voor het VLP-Talententeam en de VLP-eliteruiters in Sport Vlaanderen Waregem

Afgelopen week kregen het VLP-talententeam en de VLP-eliteruiters dankzij VLP de kans om stage te volgen met Sue Baxter. Op maandag 9 en dinsdag 10 april waren de talenten welkom voor een dressuurtraining op de domeinen van Sport Vlaanderen Waregem. Op woensdag 11 en donderdag 12 april werden de elites aan het werk gezet.

 

De Britse Sue Baxter is een bekende internationale dressuurjury die dressuurwedstrijden jureert tot niveau Prix St Georges. Sue is vaak aanwezig op grote eventingwedstrijden zoals Badminton, Adelaide of de Europese Kampioenschappen. Ze spendeert bovendien ook graag tijd aan het geven van buitenlandse trainingclinics.

Alle VLP-talenten en VLP-elites keken enorm uit naar haar bezoek! Op maandagavond en woensdagavond werden de video's van de training besproken met duidelijke theoretische uitleg van Sue. Sue legde vooral de nadruk op de basis(houding) van de ruiters/amazones en de huidige capaciteiten en verbeterpunten van de paarden. Na twee dagen intensief trainen was de verbetering bij de paarden duidelijk zichtbaar en voelbaar. 

Zowel Sue als de deelnemers waren heel enthousiast! Iedereen vond het een leuk en geslaagd initiatief. Hopelijk hebben de talenten en elites van VLP weer wat bijgeleerd en kunnen ze in de toekomst nog meer tonen wat ze allemaal in huis hebben.

 


Auteur: CM
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian