contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9805
leden

Nieuws

03/04/2017 | Eventing |   |  

Eventingwereld in rouw

Gisteren, zondag 2 april, overleed de 31-jarige eventingamazone Jelle Mentens tijdens de eventingwedstrijd van Vechmaal na een bijzonder spijtig ongeval.

VLP wenst via deze weg haar medeleven te betuigen aan de familie en vrienden van Jelle Mentens. Onze gedachten zijn bij hen in deze moeilijke tijd. 

 

Persbericht LRV:

Met grote verslagenheid melden wij als Landelijke Rijverenigingen vzw (LRV), het overlijden van de 31-jarige amazone Jelle Mentens uit Lummen, lid van LRV Meldert, tijdens de LRV-eventingwedstrijd te Vechmaal van 2 april 2017.

Jelle is een ervaren amazone, die al sinds haar zevende jaar met pony’s en paarden rijdt en ook al vele jaren deelneemt aan eventingwedstrijden. Ze werd daarbij ook heel intensief begeleid door haar vader, die eveneens een ervaren eventingruiter is. Jelle kwam na een weigering van haar tienjarige merrie Ganthe, in de cross-country van de Beginnelingenreeks, bijzonder ongelukkig ten val op haar hoofd,  bij een eenvoudig oplopende hindernis omstreeks 12u. Daarbij zijn verschillende interne letsels ontstaan. De hulpdiensten inclusief twee spoedartsen en de MUG waren onmiddellijk ter plaatse, hebben meer dan anderhalf uur gereanimeerd, maar helaas kon hulp niet meer baten.

In overleg met de organiserende LRV-vereniging, LRV Vechmaal, de hoofdjury en met het nationaal LRV-bestuur, werd uit respect voor familie en vrienden van Jelle, beslist om het verdere verloop van de wedstrijd af te gelasten.

Dit spijtige ongeluk komt bijzonder hard aan binnen de LRV-familie en de eventingwereld. 

LRV wil de hulpdiensten, de inrichters en iedereen die op één of andere manier heeft geholpen bedanken voor het werk in deze moeilijke omstandigheden. Zeker omdat we ook stellig willen benadrukken dat de inrichter niets aan het toeval had overgelaten om de veiligheid van de ruiters te garanderen.

Aan familie en vrienden van Jelle wensen we heel veel sterkte toe in deze bijzonder moeilijke dagen. 


Auteur: EVW via LRV
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian