contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

11/11/2012 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: België valt nipt naast podium op WK Horseball

Het Belgische horseballteam heeft heel nipt de bronzen medaille gemist op het WK dat de afgelopen 5 dagen in het Franse Montpellier werd georganiseerd. Na hun 5e plaats op het WK in 2008 in Portugal, waren de Belgen met ambitie naar Frankrijk vertrokken.
 
In hun kwalificatiematchen kwam ons land in groep B uit tegen titelverdediger en topfavoriet Frankrijk en tegen het onvoorspelbare Argentinië. Onze landgenoten moesten 2 keer hun meerdere erkennen in de Fransen, al waren de Belgen in hun tweede ontmoeting met 5-6 dicht bij een stunt. Met scores van 10-5 en 5-2 wist de Belgische ploeg wel 2 keer een duidelijke overwinning te halen tegen Argentinië. Met deze goede resultaten eindigde België als 2e in haar poule na Frankrijk. Deze tweede plaats betekende dan ook dat ons land in de finaledag mocht spelen voor de bronzen medaille. Daarin moesten onze Belgen aan de slag tegen Portugal, de sterke bronzen medaille van 2008. In een zeer spannende match ging het lang gelijk op en onze landgenoten zetten een puike prestatie neer. Op het einde moesten ze echter toch nog de duimen leggen tegen de Portugezen die met 7-6 opnieuw WK-brons pakken.
 
De match voor het goud ging tussen Frankrijk en Spanje, de uittredende en de vice wereldkampioen. De rangorde bleef gerespecteerd, want met een score van 7-5 verlengen de Fransen hun WK-titel in eigen land. Hiermee is het volledige podium identiek aan 2008.
 
Ten opzichte van 2008 stijgen onze landgenoten wel een plaats in de ranking naar de 4e plek. Ze mogen dus terecht trots zijn op hun prestatie, al zal er in het Belgische kamp ook enige teleurstelling zijn bij het missen van de bronzen medaille.
 
Volgende horseballers maakten deel uit van de selectie:
1. Nicolas Florizoone (Loppem) met Pharao
2. Valerie Antheunis (Herfelingen) met Source du Nil
3. Michaël Augustyns (Londerzeel) met Emeraude
4. Jan Rombaut (Zele) met Santiago Missile
5. Mathieu Rynedyck (Biesme-Sous-Thuin) met Symbolic Law
6. Kevin Vanneste (Hoeilaart) met City Z
7. Robin Cool (Dendermonde) met Saga D'Alben
8. Mathias Praet (Serskamp) met Dexione
Coach: Koen Vinck uit Denderbelle
Chef d'équipe: Steven De Grande uit Tielt

Auteur: BG
Foto's: CHarlotte De Brauw
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian