contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
14433
leden

Nieuws

21/10/2013 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: Caramel 1 en RIM-team winnen Belgisch Kampioenschap


Dit weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld van het Belgisch Kampioenschap horseball in zowel 1e als 2e divisie. In eerste divisie stond het reeds vast dat Caramel 1 kampioen zou worden. Zij waren, tot voor zaterdag, de enige ploeg die een foutloos parcours afgelegd hadden en 30 op 30 punten haalden.

Voor het zilver en brons moest er nog gestreden worden. TooXTreme en 't Hoefijzer 3 konden allebei nog aanspraak maken op het zilver. TooXtreme stond 3 punten voor op 't Hoefijzer 3. Met nog 2 wedstrijden te spelen konden beide ploegen nog 6 punten verdienen. 't Hoefijzer kon dat klusje heel gemakkelijk klaren door op zaterdag Caramel 2 te kloppen met 11-3 en zondag hadden ze zowieso de 3 punten al binnen, door het forfait van hun tegenstander.

Voor TooXtreme werd het heel wat moeilijker. Zij stonden nog voor het zware en haast onmogelijke karwei om op zaterdag, de tot dan toe ongeslagen kampioen, Caramel 1 te verslaan om de 3 punten binnen te rijven. Op zondag kregen zij nog Speed Photos tegenover zich. TooXtreme deed wat niemand verwachtte en klopte kampioen Caramel 1 met 10-9. Het zilver leek binnen, maar dat was zonder Speed Photos gerekend. Zij streden voor de 4e of de 5e plaats en hadden op zaterdag het onderspit moeten delven tegen DTM, dat eveneens streed voor de 4e of 5e plaats. Speed Photos liet zich niet kennen tegen TooXtreme en de wedstrijd werd besloten met een gelijkspel 7-7. Dankzij hun overwinning de vorige dag, kon TooXtreme toch de 2e plaats behouden, ondanks het gelijkspel.

Caramel 1 bleef kampioen, al was het dan niet meer ongeslagen, TooXtreme pakte het zilver en 't Hoefijzer 3 kreeg de bronzen plak. Op de 4e plaats eindigde Speed Photos, 5e werd DTM, 6e Caramel 2 en 7e Team Hoeilaart.

In de 2de divisie was de kampioen nog niet gekend. Het weekend werd een spannende strijd voor de kampioenstitel. Landrover team Vernaeve en RIM-team konden allebei nog aanspraak maken op de titel en hadden evenveel punten. Bovendien moesten ze het op zondag tegen elkaar opnemen. Beide teams konden hun tegenstander op zaterdag verslaan en bleven dus gelijk staan. Landrover Team Vernaeve moest winnen om de kampioenstitel binnen te rijven, aangezien RIM-team een beter doelpuntensaldo had van 2 punten. Bovendien hadden beide ploegen in de heenronde gelijk gespeeld tegen elkaar. Het werd dus héél spannend op zondag.

Even leek het erop dat Landrover team Vernaeve de bovenhand zou halen: ze gingen rusten met een voorsprong van 4-1. RIM-team herpakte zich echter na de rust en zette alles op alles. Ze konden de opgelopen achterstand wegwerken. De wedstrijd werd uiteindelijk opnieuw besloten met een gelijkspel van 5-5. Doordat RIM-team een beter doelpuntensaldo had, pakken zij echter de titel in D2 en gaan dus volgend jaar over naar D1. De teleurstelling was groot bij Landrover team Vernaeve, maar ze moesten zich tevreden stellen met het zilver. De titel was zo dichtbij ...

De bronzen medaille was voor 't Hoefijzer 5, die met hun jongste spelers van de competitie hiermee een heel mooi resultaat neerzetten. 2H2H eindigde op de vierde plaats, 5de werd Evolution Team 2, 6e JOBO en 7e Les Arsouilles.

Foto's zullen deze week gepubliceerd worden op de Facebookpagina van Horseball.be: https://www.facebook.com/horseballbelgium.be.

In bijlage vind je het eindklassement.


Bijlages :

      •   Eindklassement
Auteur: Gwendy Denutte
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian