contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40133
leden

Nieuws

27/10/2014 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: Caramel I pakt achtste Belgische titel op rij!

Zaterdag 11 en zondag 12 oktober werd op Llyda Stables in Destelbergen het finaleweekend gespeeld van het Belgisch Kampioenschap Horseball.

Voor de start van dit weekend stond Too-X-Treme op de eerste en Speed Photo op de tweede plaats. Beide ploegen moesten nog één match spelen. Caramel 1 (foto linksboven) sloot de top drie af van de eerste divisie met nog twee matchen te spelen. De eindstand kon dus nog alle kanten op.

De rangschikking werd grondig door elkaar geschud want Caramel 1 werd voor de achtste maal op rij Belgisch kampioen. Too-X-Treme veroverde de tweede plaats, maar Speed Photo zakte onverwacht naar de vierde plek in de rangschikking. Het was ’t Hoefijzer 3 dat de bronzen medaille uiteindelijk in de wacht sleepte. De nieuwkomer Flying Monkeys vestigde zich op de vijfde plaats.

In tweede divisie hadden alle ploegen nog evenveel matchen te spelen en ging het vooral tussen Team Vernaeve (foto linksonder) en Inn R Green voor de eerste en tweede plaats. Met slechts één punt verschil haalde Team Vernaeve het van de tegenstander en zo eindigen zij op de eerste plaats. Inn R Green belandde bijgevolg op de tweede plaats, terwijl Caramel 2 aan de haal ging met het laatste plaatsje op het podium. Hoefijzer 5, Les Arsouilles en 2H2H staan respectievelijk op plaatsen 4, 5 en 6.

Topspcoorder is Robin Cool (Caramel 1) met 47 doelpunten voor Nicolas Florizoone (Too X Treme) met 32. Kevin Vanneste (Flying Monkeys) deelt de derde plaats met Chloe Hirsoux (Les Arsouilles) met 30 goals. De vierde plaats gaat naar Mathias Praet (Caramel 1), Charlotte Tielemans (Speed Photo), Gaetan Verstegen (Speed Photo) en Eva Lauwers (Team Vernaeve) met een totaal van 29 doelpunten. Op nummer 5 staat Nicolas Wittamer van Speed Photo met 28 goals, gevolgd door Michaël Augustijns (Caramel 1), Jan Rombaut (Too X Treme) en Jayson Taisnes (Inn R Green) met een doelpuntensaldo van 27.

De paarden krijgen nu welverdiende rust (net zoals de spelers!). Deze winter kan je onze ploegen aan het werk zien tijdens de Flanders Horseball Cup, die start in januari 2015. De finale zal gespeeld worden in Flanders Expo in Gent tijdens Flanders Horse Expo.

Met dank aan alle spelers, paarden, organisatoren, sponsors, commissieleden, officials, vrijwilligers, … voor hun inzet en wij zien jullie graag in 2015!
 


Too-X-Treme - Zilver in divisie 1
 

't Hoefijzer 3 - Brons in divisie 1
 

Inn R Green - Zilver in divisie 2
 

Caramel 2 - Brons in divisie 2
 Auteur: Med.
Foto's: Med.
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian