contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40136
leden

Nieuws

27/02/2015 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: Vier op een rij voor Caramel - t Hoefijzer 3 wint kleine finale

Vrijdagavond moest het dak eraf en het ging eraf op Flanders Horse Expo tijdens de ontknoping van de Horse Immo Flanders Horseball Cup 2014-2015. In de grote finale zorgde team Caramel voor de vierde overwinning op rij! Net zoals vorig jaar moet Too-X-Treme tevreden zijn met zilver.

De Flanders Horseball Cup, die dit jaar de steun krijgt van Horse Immo (www.horse-immo.be), vormt het officieel wintercriterium voor VLP-aangesloten horseballploegen. De Cup bestaat uit drie kwalificatiemanches en één finale, die al enkele jaren doorgaat op Flanders Horse Expo in Gent. Dit jaar vormt de finale het sluitstuk van de eerste dag van de beurs.

In de kleine finale stonden team Vernaeve en ’t Hoefijzer 3 tegenover elkaar. Zij eindigden in hun poule als tweede in de kwalificaties en moesten in een rechtstreeks duel onderling uitmaken wie het podium haalde en de 100 euro prijzengeld won. En het was ’t Hoefijzer 3 dat aan het langste eind trok. Het team van coach Sylvain Tollot haalde het met 7 tegen 2 voor Landrover Team Vernaeve.

Na deze ontknoping kwamen de poulewinnaars Caramel en Too-X-Treme in de ring voor de ultieme battle, de wedstrijd om de winst in de Horse Immo Flanders Horseball Cup 2014-2015. Vorig jaar stonden deze twee teams al tegenover elkaar in de finale, die toen in het voordeel van team Caramel werd beslecht met 12 doelpunten tegen 9. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snee, maar Caramel liet de vierde overwinning op rij niet aan zich voorbijgaan. Ze haalden het uiteindelijk met 13 tegen 7. Opnieuw zilver dus voor Too-X-Treme. Caramel won niet alleen 300 euro aan prijzengeld, maar ook zadeldoeken voor alle spelers geschonken door presenting partner Horse Immo.

Het klassement van de topscoorder kreeg een opmerkelijke ontknoping want ook daar werd het vier op een rij. Anton Van Severen ging met acht doelpunten uit de kwalificaties aan de leiding en scoorde voor Caramel vanavond ook één keer. Dit bracht zijn eindsaldo op 9 doelpunten. Maar hij was niet alleen: Michael Augustyns (Caramel), Jeroen Smekens (’t Hoefijzer 3) en Nicolas Florizoone (Too-X-Treme) krikten ook hun saldo op tot 9 en zo staan ook zij helemaal bovenaan de individuele eindranking. Proficiat!

We willen zowel partner Horse Immo bedanken voor hun steun aan de discipline horseball als de organisatie om de finale ook dit jaar te laten doorgaan tijdens Flanders Horse Expo. Horse Immo kan je net zoals VLP nog het volledige weekend bezoeken op de beurs met een stand in hal 1.

We geven graag nog even de gladiatoren van vanavond mee:

LANDROVER TEAM VERNAEVE
Coach: Wim Van Herreweghe

1

Charlotte

Theys

Viking Springs

2

Natasha

Goldsmith

Kalathir

10

Daphné

Nique

Rafaella

7

Marthe

Vrijdag

Niyaamix

8

Marielle

Van der veer 

Sjenitha

2

Natasha

Goldsmith

Bien Venida


’T HOEFIJZER 3

Coach: Sylvain Tollot

1

Ninke

De Ridder

Sfumato

2

Valerie

Antheunis

Source du Nil

3

Dylan

Nique

Nordvik

4

Jeroen

Smekens

Mona Lisa

5

Jonas

Smekens

River Saccre

7

Charlotte

Costers

Sykalina


CARAMEL

Coach: Maxime Guest

1

Piet

Verheyen

LilaLila

2

Claudio

Van Praet

Forza Viola

3

Michael

Augustyns

Emeraude

6

Anton

Van Severen

Wishfull dreams

8

Mathias

Praet

Dexione

9

Fangio

Huysentruyt

Newton


TOO-X-TREME

Coach: Robin Cool

1

Nicolas

Florizoone

Pharao

4

Jan

Rombaut

Santiago Missile

5

Louis-Philippe

Van Troys

Montnamix

6

Stijn

Schauvliege

Kurdy

7

Nikolas

Ver Eecke

National War

9

Toon

Martin

Ziffron


Auteur: BG
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian