contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40007
leden

Nieuws

09/05/2018 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: Discipline in de kijker

Aangezien de discipline horseball sinds enkele jaren in de lift zit, is het hoog tijd om deze discipline in de kijker te zetten!

Na enkele structurele beslissingen die werden genomen vanuit de liga’s, de KBRSF en de commissies, merken we met veel trots dat de huidige werking zijn vruchten afwerpt.

De discipline horseball is uitgegroeid tot een toffe ploegsport waar vriendschap en plezier voorop staan. Het is de enige discipline binnen de paardensport die in teamverband wordt georganiseerd en dat maakt het net zo leuk! Daarnaast worden de wedstrijden steeds op een volledig weekend georganiseerd waar de organiserende ploegen ook steeds zorgen voor de nodige sfeer.

Door het eenvoudig instapsysteem (promoploeg – divisie 2 – divisie 1) merken we op dat de instroom van jongere ploegen steeds groter wordt. Daarnaast kan deze sport ook steeds rekenen op een grote groep mensen die zich ook naast het veld willen engageren als official, voor het secretariaat, coach, organisator…

Juist omdat de sport de laatste jaren zoveel geëvolueerd is, ontstaan er ook steeds meer mogelijkheden. We hebben een zeer rijk gevulde nationale kalender, daarnaast wordt er dit jaar in Moorsele ook nog een Champions League georganiseerd dit van 7-9/09/2018 en dromen we van een Belgisch WK in 2020.

Sinds 2017 werd Woodyfence een vaste partner van deze discipline. Als grote sponsor van het galabal in 2017 en als organisator van de Flanders Horse Ball Cup in 2018 zijn wij hen uiteraard heel dankbaar!

Voor wie interesse heeft in deze toffe discipline als club, ploeg of als individu of voor wie nog verdere info wenst… aarzel dan niet om contact op te nemen met de verantwoordelijke voor de discipline horseball VLP (sien@vlp.be)

Daarnaast is iedereen uiteraard ook van harte welkom op onze komende wedstrijden! De kalender voor 2018 kan u terugvinden op www.equibel.be – horseball - kalender

Vervolgens kan u hieronder in enkele kernwoorden nog een korte omschrijving van se sport terugvinden:

  • Een gemengde teamsport
  • Duur van de match (2 x 10 min met een rusttijd van 4 min)
  • De ploeg bestaat uit 6 spelers (4 spelers op het veld en 2 reserves)
  • Materiaal: bal met 6 lederen riemen zodat deelnemers de bal kunnen oprapen zonder een voet op de grond te zetten, een opblaasbare piste en 2 goals
  • De match wordt beoordeeld door 3 officials: een arbiter op het paard, een arbiter op de stoel en een arbiter achter de chrono.

Auteur: SC
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian