contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9813
leden

Nieuws

03/06/2015 | Horseball | Algemeen   |  

Horseball: twee nieuwe chefs d'équipe

Op maandagavond 1 juni 2015 benoemde de nationale horseballcommissie twee nieuwe chefs d’équipe voor de nationale mannen- en vrouwenploeg. Zij zullen eveneens nauw samenwerken met Olivier Jacques-Houssa, ondervoorzitter van de nationale commissie, die zijn schouders zal blijven zetten onder het administratieve luik van de nationale ploegen.

De horseballamazones kunnen vanaf vandaag beroep doen op Charlotte De Brauw, die de administratie, praktische organisatie en planning van de ploeg zal opvolgen. Charlotte heeft als ambitie de ruiters zoveel mogelijk deze taken te besparen en ervoor te zorgen dat het team er telkens weer staat, niet enkel sportief, maar ook organisatorisch en perfect in tenue!

Charlotte kwam als 8-jarig meisje via een nichtje in de paardensportwereld terecht en kreeg al gauw een eerste eigen pony. Op jumping leerde ze Robin Cool kennen, met wie ze samen nog cyclus (jumping) reed. Na een tijdje ontdekten ze samen de discipline horseball, een discipline waarbij teamspirit centraal staat en waarin ze het beiden erg ver hebben geschopt. Charlotte nam als speelster zelf tweemaal deel aan het EK horseball.

Bij de mannen staat vanaf nu Dominique Piscador in voor de praktische begeleiding en organisatie van de nationale ploeg. Dominique bracht haar jeugd door tussen de paarden en gaf haar liefde voor paarden door aan haar dochters. Zij kwamen voor het eerst in aanraking met de sport op 3-jarige leeftijd en zijn sindsdien gepassioneerde amazones. De oudste dochter, Stephanie, beoefent dressuur op nationaal niveau terwijl haar jongste dochter Natasha begon in de discipline jumping maar sinds enkele jaren horseball speelt, sinds kort op internationaal niveau.

Het mooie aan horseball is volgens Dominique dat je de kans hebt om paardensport uit te oefenen op hoog niveau en in teamverband. Hierdoor is ook Dominiques passie verder ontwikkeld en werd ze teamleader van de ploeg Team Vernaeve, het team van haar dochter. Deze functie voert ze al vijf jaar met veel inzet uit.

Vorig jaar kreeg Dominique reeds de kans om assistent-chef d’équipe te zijn voor zowel het mannelijk als het vrouwelijk nationaal team. Ze is dan ook zeer verheugd om haar nieuwe job als chef d’équipe bij de mannen te kunnen aanvatten.


Auteur: BG via KBRSF
Foto's: KBRSF
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian