contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

25/07/2018 | Horseball |   |  

Horseball: Seizoen 2018 is halverwege!

Wie denkt aan paardensport denkt misschien niet meteen aan horseball. Toch begint vandaag de dag deze discipline meer en meer zijn plek op te eisen. En terecht. Horseball is een spectaculaire ploegsport die zijn inspiratie gehaald heeft uit handbal, basketbal, rugby en korfbal. Met Frankrijk als absolute leider in het aantal ploegen, zijn verschillende andere landen zoals België, Engeland, Italië, Spanje,… ook aan een opmars bezig. De opkomende populariteit is makkelijk te verklaren: in geen enkele andere discipline is het teamverband zo groot. Horseball is een echte vrienden- en familie beleving. 

Met al vijf wedstrijdweekends achter de rug zit de Belgische horseballcompetitie momenteel in de helft van het seizoen 2018. Er zijn nog vier speelweekends te gaan die georganiseerd worden door verschillende ploegen:

  • Op 28 & 29/07 in manege M&M te Diepenbeek georganiseerd door ‘Innerhorse’
  • Op 4 & 5/08 in QC Stables te Sint-Niklaas georganiseerd door ‘Caramel’
  • Op 18 & 19/08 te Orp le Grand georganiseerd door ‘Innerhorse’
  • Op 25 & 26/08 in Hidalgo te Adegem
  • Op 22 & 23/09 in Lyda Stables te Destelbergen georganiseerd door Credimus

De voorlopige tussenstand ligt zeer dicht bij elkaar. In divisie 2 staat Caramel 2 momenteel aan de leiding met 18 punten, gevolgd door Noviteam HBC met 13 punten en op de derde plaats Equivalant 2 met 11 punten.  De topscoorder van divisie 2 op dit moment is Claudio Colman (speler van Caramel 2) met 17 doelpunten.

In divisie 1 neemt Caramel 1 de voorsprong met 22 punten, ’t Hoefijzer 3 volgt met 16 punten en ’t hoefijzer 5 sluit de top 3 met 15 punten. De topscoorder van divisie 1 is momenteel Michael Augustyns (speler van Caramel 1) die de leiding neemt met 25 doelpunten.

Aan de aftrap stonden er dit jaar 13 ploegen. Meestal oude bekenden, maar ook 1 nieuwe toetreder: ’t Hoefijzer Petrol. Petrol is een gemengde ploeg met zowel jonge als iets oudere spelers. Hun thuisbasis is, zoals de naam het laat horen, manege ’t Hoefijzer te Buggenhout. Dit alles maakt dat ’t Hoefijzer nu samen met ’t Hoefijzer 3, 5 en 7 vier ploegen op hun naam heeft.

Het hoogtepunt van de Belgische horseball dit jaar is ongetwijfeld dat de FIHB WHR Champions League doorgaat in ons eigen land. Georganiseerd door Caramel, die de handen in elkaar slaat met de FIHB zal het evenement plaatsvinden van 6-9 september in het Zilveren Spoor te Moorsele. Net zoals in andere sporten is de Champions League een tornooi waarbij alle beste ploegen van de verschillende landen het tegen elkaar gaan opnemen. Zowel de titel voor beste ploeg van Europa bij de mannen, vrouwen en U16 zullen verdedigd worden. Negen landskampioenen, waaronder Team Caramel, zullen aanwezig zijn. Mis dit evenement niet!

De hoofdsponsor van het hele gebeuren is trouwe partner Woodyfence. Dankzij Woodyfence Woodyfence is gekend voor het plaatsen van houten omheiningen en poorten. Het bedrijf wordt gerund door vader Johan Devriendt en zoon Anthony Devriendt.

Ook dit jaar zal er, na het grote succes van vorig jaar, hoogstwaarschijnlijk een galabal plaatsvinden op het einde van het seizoen. Hier worden de winnende teams in de prijzen gezet, maar er worden ook opnieuw awards uitgereik. Wie wordt sportpersoonlijkheid van het jaar? Wie is dit jaar de grootste pechvogel? Welk paard krijgt de trofee van ‘paard van het jaar’,  welke man en vrouw worden verkozen tot speler van het jaar? Deze en nog andere titels zullen worden toegekend. Meer info over de locatie en de datum van het galabal volgen nog.


Auteur: HG
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian