contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39963
leden

Nieuws

09/09/2019 | Jumping | Jeugd Cup   |  

Jeugd Cup: Startschot selectiewedstrijden Stijlspringen!

Samen met de start van het nieuwe schooljaar presenteert de werkgroep Jeugd Cup Stijlspringen LRV/VLP ook de nieuwe kalender 2019!

Het startschot wordt gegeven in het VLTI, Torhout op woensdag 18 september en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, een halve finale en een finale op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen.

De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van pony/paard.

De Jeugd Cup staat open voor (pony)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar. 

Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlspringen in zijn werk?

De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd op woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 7 selectiewedstrijden, 100 paarden en 100 pony’s kunnen zich plaatsen voor de halve finale in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Vanuit de halve finale selecteren de beste 35 pony’s en beste 35 paarden zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen. De allerbeste 8 pony’s en 8 paarden rijden dan nog eens de superfinale in de grote piste. Om je te selecteren, neem je zo vaak deel als je wil en je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.

Kalender 2019

Datum Club Locatie
18 september 2019 VLTI Torhout Torhout
25 september 2019 Dena Stables Turnhout
9 oktober 2019 Stal Bocage Dentergem
16 oktober 2019 Martinusschool Bilzen
23 oktober 2019 Sentower Park Opglabbeek
30 oktober 2019 Kraaienhorst Brecht
13 november 2019 Hippische Club dressuur & jumping Massenhoven
23 november 2019 Ruiterschool (HALVE FINALE) Oud-Heverlee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLIK HIER voor verdere informatie en inschrijvingen!


Auteur: EP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian