contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

09/04/2018 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Belgische jeugd presteert sterk tijdens de landenwedstrijden in Opglabbeek

Alle Belgische jeugdteams hebben tijdens de eerste landenwedstrijd in Opglabbeek een teammedaille behaald! 

Het beste resultaat was er afgelopen weekend voor de Young Riders. Zij hielden de overwinning in eigen land met een totaal van 4 strafpunten. Zowel Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z als Gilles Thomas en Conaro gingen tweemaal foutloos door de finish. Bij Jeroen De Winter en Cleopatra Z viel er tijdens de eerste omloop 1 balk uit de lepels maar ze slaagden er wel in foutloos te blijven in de tweede omloop. Het vierde en laatste teamlid Arnaud Gaublomme en Coal Ila Birdaveanue eindigden hun omlopen met 4 en 8 strafpunten. Chef d'equipe Rick Deraedt mag heel tevreden terugkijken naar deze landenwedstrijd. Het zilver ging naar Frankrijk (8 strafpunten). Denemarken behaalde de bronzen medaille (10 strafpunten).

Een andere topprestatie was er voor het Belgisch ponyteam. Het team van chef d'equipe Jean Jacques Matthijs behaalde een schitterende tweede plaats. Amber Frederick en Easter BB verkeerden in topvorm en bezorgden het team 2 foutloze omlopen. Ook Marthe Van Gorp (Goliath van de Groenweg) en Aaron Tijskens (Superbre de Laloena) hebben hun beste beentje voorgezet. Ze behaalden beide 4 strafpunten in de eerste ronde maar bleven foutloos in hun tweede ronde. Belgisch Kampioen Gilles Nuytens moest enkel van start gaan in de eerste ronde. Hij eindigde zijn rit met Kamirez met een totaal van 4 strafpunten. In deze landenwedstrijd gaat Ierland met de overwinning aan de haal (4 strafpunten). De bronzen medaille ging naar Nederland (14 strafpunten).

Ook de Belgische Children behaalden een fantastische prestatie. Zij kijken tevreden terug met een mooie derde plaats en mochten zo het podium vervolledigen. Deze plaats delen ze met Nederland met telkens 8 strafpunten. Hier is het Elise van den Branden die met Brillianthina van 't Ruytershof geen enkele fout maakte. Bij Louise Ameeuw (Lover Boy Z) en Valentina Hoeben (Cherie) viel er 1 balk uit de lepels in de eerste ronde. Beide legden ze wel een uitstekende foutloze tweede omloop af. Evelyn Putters en Blossom van de Herenbrink gingen door de finish met 4 en 8 strafpunten. In deze landenwedstrijd ging de overwinning naar de Fransen (0 strafpunten). Het zilver was voor Duitsland
(4 strafpunten). 

Na goud voor de Young Riders, zilver voor het ponyteam en brons voor de Children konden de Belgische Junioren niet onderdoen. Ook zij gingen met een bronzen medaille aan de haal. Amazone in topvorm hier was Emilie Conter. Zij en Musafa maakten geen enkele springfout maar kregen in de eerste ronde wel 1 tijdsfout aangerekend. In de eerste ronde bleven zowel Alexander Housen (Lorelei van het Waterschoot Z) als Claire Putters (Fa Belle van Sombeke) foutloos. Alexander eindigde zijn tweede ronde met 4 strafpunten en Claire Putters finishte met 11 strafpunten. Max Sebrechts en Cacacha van het Schaeck moesten zich tevreden stellen met 4 en 11 strafpunten.

Hopelijk trekt de Belgische jeugd deze lijn door in de andere landenwedstrijden!

Klik hier voor alle resultaten.

 


Auteur: CM
Foto's: Van Roy D.
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian