contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

29/10/2018 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Erik Goossens onverwacht overleden

Met droefheid melden we u het onverwachte overlijden van Erik Goossens. Afgelopen zaterdagavond is Erik op 61-jarige leeftijd onverwachts overleden.

De Vlaamse Liga Paardensport heeft vele jaren nauw samengewerkt met Erik. Hij was al vele jaren een bekend en erkend parcoursbouwer op vele provinciale wedstrijden. Bovendien assisteerde hij in het verleden op vele internationale wedstrijden. Ook als mede-organisator en helper “pur sang” staat hij geboekstaafd. Hij organiseerde vele jaren met enkele vrienden de Week van het Paard in Affligem (tijdens de periode van de herfstvakantie) en was een de vaste rechterhand van Filip Van Laethem toen die Jumping Aalst oprichtte.

Erik Goossens startte zijn paardensportcarriere in de Westland.  Hij lag vanuit de regionale groepering uit de Brusselse regio mee aan de basis van de fusie tussen Westland en Teugel die samen de Hippische Groepering Vlaams Brabant en Brussel creërden.  Zij waren de vijfde provinciale groepering in Vlaanderen die samen de VIPF vormden (Vlaamse Interprovinciale Federatie), de voorloper van VLP (Vlaamse Liga Paardensport).

Erik was ook gedurende de periode 2008 tot 2016 bestuurslid van de Vlaamse Liga Paardensport.

Zijn passie lag in de HGVBB waar hij al vele jaren voorzitter was van de springcommissie en bestuurslid.

Met Erik verliest het Vlaamse paardensportlandschap wederom een iconische figuur.  Velen zullen hem immers ook kennen als één van de medewerkers van de Belgische Confederatie van het Paard waar hij menig fokker, eigenaar of handelaar met woord en daad trachtte te helpen.  Erik was alom gekend om zijn typische gevoel voor humor en zijn uitgesproken mening”, aldus Glenn Maes, voorzitter VLP.

De Vlaamse Liga Paardensport biedt zijn oprecht en intens medeleven aan zijn familie, vrienden en kennissen bij dit plotse overlijden.


Auteur: Glenn Maes
Foto's: Paardenfotograaf
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian