contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

26/12/2017 | Jumping |   |  

Jumping: Hernieuwde samenwerking tussen VLP en PAVO Hengstencompetitie

VLP is trots om voor 2018 de hernieuwde samenwerking aan te kondigen met de PAVO Hengstencompetitie.

De inschrijvingen gaan open vanaf 1 januari en wij hopen om net als vorig jaar terug een hoog kwalitatief deelnemersveld van ongeveer 120 hengsten in de leeftijdscategorie tussen 4- en 7-jaar te kunnen voorstellen. De Belgische springpaardenfokkerij doet het beter dan ooit tevoren want zowel BWP als SBS en Studbook Zangersheide staan bovenaan in de WBFSH rankings en daarom is het juist zo bijzonder interessant om te zien wat de jonge generatie aan toekomst perspectief ons te bieden heeft.

De Belgische fokkers zijn enthousiaste fokkers en dat hebben we afgelopen jaar kunnen zien want nooit tevoren zijn er zoveel fokkers naar de PAVO hengstencompetitie komen kijken en daaraan kan je zien de fokkerij voor veel mensen nog een echt passie is die ze graag op een sfeervolle manier met mekaar delen en dat kan natuurlijk nergens beter dan op een manche van de Hengstencompetitie.

De competitie gaat traditioneel van start op de BWP hengstenkeuring (op 20 januari) waar na de hengstenveiling het Azelhof afgeladen vol zit om de première live mee te maken. Voor de tweede manche (10 februari) verhuizen we naar Sentower Park waar de Limburgse fokkers hun feestje gepland hebben. Nieuw op de kalender is de derde manche die op 23 feb zal doorgaan tijdens de CSI2* van Flanders Horse Expo in Gent. De vierde ronde gaat door in Gesves (11 maart) tijdens de SBS hengstenkeuring. Om dan te besluiten op 18 maart tijdens de 3de fase van de BWP keuring in Stal Hulsterlo – Meerdonk waar we na een grootse finale de nieuwe kampioenen kennen van de PAVO Hengstencompetitie 2018.

De PAVO hengstencompetitie wil ook voor de Belgische hengstenhouder een medium zijn waar zij hun hengsten aan een zo groot mogelijk publiek kunnen promoten en daarom is er een overeenkomst gemaakt de internationale TV zender “Clip My Horse” om een aantal manches van de hengstencompetitie uit te zenden. Het belooft opnieuw een spannend voorjaar te worden!


Auteur: persbericht PAVO en VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian