contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

18/09/2017 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Jumpingkalender Fase 1 is afgerond!

De eerste fase van de jumpingkalender 2018 is afgerond.

De internationale high level events, de Belgische Kampioenschappen alsook de low level events van het eerste kwartaal voor het jaar 2018 werden toegekend.

In 2018 vinden er opnieuw vijf CSI5* wedstrijden plaats. Antwerpen, Knokke Hippique, Stephex Masters (Brussel), de wereldbeker in Mechelen worden dit jaar vergezeld van een nieuwkomer op 5* niveau. De organisator van Jumping Antwerpen organiseert in het najaar een internationale 5* te Waregem.

Vervolgens zullen er 2 CSI4* wedstrijden georganiseerd worden te Luik en te Zandhoven.

Naast de 5* en de 4* events vallen ook de drie-sterren wedstrijden binnen de high level events. Deze worden georganiseerd in Beervelde (Flanders Horse Event), Bonheiden, Lier, Opglabbeek en Moorsele.

Dit jaar staan er verschillende tours op de kalender. Lier begint in maart, gevolgd door outdoor ‘spring tours’ events te Bonheiden en Lanaken.

Tijdens de zomermaanden kan je weer een dagje zee plannen en een kijkje gaan nemen op het Knokke Summer Circuit. 

De jeugd krijgt ook verschillende internationale events voorgeschoteld. De landenwedstrijd werd toegewezen aan Opglabbeek, de andere internationale jeugdwedstrijden worden georganiseerd in Bonheiden, Moorsele, Lier en Opglabbeek.

Tenslotte wordt er voor de internationale wedstrijden van fase 1 nog beslist over de low level events van het eerste kwartaal. Indoor zijn er begin volgend jaar twee-sterren wedstrijden in Lier, Opglabbeek, de Winter Equestrian Nights (Lier) en Flanders Horse Expo (Gent).

Naast de internationale events wordt er tijdens fase 1 op nationaal vlak beslist over de Belgische Kampioenschappen. De seniors verzamelen opnieuw in Lanaken, samen met de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden. De jeugd zal strijden voor de titels tijdens het jeugdfestival te Lier.  Het volledige BK jonge paarden wordt georganiseerd in Gesves, vanaf dit jaar zal ook het BK van de 7 jarigen hier verreden worden.

Nu deze eerste fase van de kalender voltooid is, kan er gestart worden met fase 2. 

De aanvragen voor deze tweede fase dienen binnen te zijn tegen 1 oktober.


Bijlages :

      •   Aanvraagdocument Jumping Fase 2
      •   Kalender Fase 1
      •   Lastenboek Jumping 2018
Auteur: EP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian