contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Nieuws

17/01/2017 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping: Peter Weinberg wordt nieuwe coach jumping seniors


Na de niet-verlenging van het contract van Dirk Demeersman als coach van de Belgische Jumpingploeg Seniors is de topsportcomissie op zoek gegaan naar een nieuwe coach.

Samen met afgevaardigden van de ruiters en de springcommissie is dit proces vandaag afgerond.

Na gesprekken met verschillende kandidaten, is de KBRSF vandaag tot een princiepsakkoord gekomen met de duitser Peter Weinberg.  Hij wordt benoemd tot hoofd coach van de Belgische Jumpingploeg Seniors.   

De komende weken zullen de details aangaande het contract en de samenwerking met een nog te bepalen assistent coach verder uitgewerkt worden.

Op korte termijn zal er samen met Dirk Demeersman gewerkt worden aan een vlotte overgang van de verantwoordelijkheden naar de nieuwe coach.  KBRSF wenst langs deze weg nogmaals Dirk te bedanken voor de medewerking die hij de voorbije weken heeft geleverd en die hij ook in de komende weken nog zal leveren. 

Peter Weinberg, woonachtig te Aken,  was jarenlang assistent-coach van de Duitse equipe onder leiding van Herbert Meier.

Hij maakte als ruiter gedurende 25 jaar deel uit van het Duitse A- en B-kader en vertegenwoordigde Duitsland op 40 landenwedstrijden. Hij zetelt ondermeer in de raad van bestuur van CHIO Aachen sinds 2006.

Wij wensen hem nu al veel successen toe met de Belgische ploeg!

In januari werden ondertussen ook de jumping kaderindelingen aangepast. De nieuwe kaderindeling kan je hier terugvinden.


Auteur: KBRSF
Foto's: Paardenfotograaf en KBRSF
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian