contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
37436
leden

Nieuws

25/06/2018 | Jumping |   |  

Jumping: opnieuw succesvol weekend voor Belgische springruiters in Rotterdam

De Belgische springruiters hebben er opnieuw een zeer succesvol weekend op zitten met alleen maar prachtige resultaten op de CSI5* in Rotterdam.

Vijftig ruiters gingen vrijdagavond van start in de Longines Grand Prix in Rotterdam. De Ierse parcoursbouwer Alan Wade had een mooi parcours uitgetekend waarbij overal balken vielen en waar de tijd een bepalende rol speelde. Elf ruiters, waaronder onze landgenoten Jos Verlooy en Olivier Philippaerts, bleven foutloos in de basisomloop en vijf eindigden met één strafpunt voor tijd. In de barrage stuurde Jos Verlooy zijn dertienjarige hengst Caracas schitterend rond in 43,69 sec., en dat was ruim voldoende voor de overwinning. Tweede werd Europees kampioen Peder Fredericson en Janika Sprunger vervolledigde het podium. Olivier Philippaerts kwam met H&M Ikker nog kort in de buurt van de tijd van Jos Verlooy maar werd met vier strafpunten vijfde.

1. Jos Verlooy – Caracas 0 – 0 – 43,69 sec.

2. Peder Fredricson  (SWE) – H&M Christian K 0 – 0 – 44,67 sec.

3. Janika Sprunger (SUI) – Bacardi VDL

4. Arthur da Silva (SUI) – Inonstop vh Voorhof 0 – 0 – 46,18 sec.

5. Olivier Philippaerts – H&M Ikker 0 – 4 – 43,90 sec.

 

Na de zege van Jos Verlooy in de Grand Prix van Rotterdam wint de Belgische ploeg de Longines FEI Nations Cup in Rotterdam. Na de eerste omloop stond België ex aequo eerste met Duitsland met 0 strafpunten en ook in de twee omloop deden de springduivels het uitstekend. De eerste drie ruiters bleven foutloos zodat de vierde ruiter niet meer van start moest. Zeven combinaties waaronder Nicola Philippaerts en Jos Verlooy sprongen de twee manches foutloos.

België wint dus de landenwedstrijd twee weken na mekaar. Met deze zege krijgen we er 100 punten bij en staan we met 360 punten aan de leiding van de ranking van de landenwedstrijden in Europe Division 1.
 
Felicitaties zijn absoluut op zijn plaats voor de ruiters en chef d’équipe Peter Weinberg voor deze schitterende prestaties!
 
1. Belgium 0
2. Germany 4
3. USA 12
3. Netherlands 12
3. Switzerland 12
 
Ranking
1. Belgium 360
2. Switzerland 340
3. Germany 315

 


Auteur: EVW
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian