contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39964
leden

Nieuws

26/08/2019 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping/Para-equestrian: Belgische topprestaties op EK Rotterdam

JUMPING

België Europees Kampioen! 

Voor het eerst in de geschiedenis is de Belgische jumpingploeg Europees kampioen geworden. Wat een fenomenale prestatie ! Pieter Devos (Claire Z), Jos Verlooy (Igor), Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) et Gregory Wathelet (Nevados) hebben met z’n vieren nog maar eens aagetoond dat België één van de beste springlanden ter wereld is. België deed een dikke balk beter dan Duitsland dat zilver pakt. Het brons is voor Groot-Brittannië. Voor België is het trouwens de eerste medaille ooit in de landenwedstrijd van een Europees Kampioenschap. Bovendien is ons land nu ook zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio !

Uitslag landencompetitie 

Na goud nu ook brons voor Jos Verlooy!!

Jos is al even Joske niet meer. Wat een mature kanjer is hij geworden ! Na het EK goud met de Belgische ploeg won Jos nu ook individueel brons in Rotterdam. In vijf ronden over vier dagen maakte z’n paard Igor welgeteld één (pech)fout. Dat gebeurde in de eerste ronde van de individuele finale. Daardoor viel hij terug van plaats twee naar drie. Maar Jos en Igor waren daardoor niet uit hun lood geslagen en werkten de laatste ronde koelbloedig en met één tijdsfoutje af. Het levert Jos op z’n 23ste individueel EK brons op. Het goud was voor de Zwitser Martin Fuchs, het zilver voor de Brit Ben Maher.

KLIK HIER voor de volledig uitslag.

 

PARA-EQUESTRIAN

Paradressuur amazones bezorgen België 6 medailles!
 
Op het EK in Rotterdam heeft de Belgische paradressuurploeg de verwachtingen meer dan ingelost. Van de acht medailles die België won kwamen er liefst zes van onze paradressuur amazones. Manon Claeys (San Dior) presteerde het sterkst met een zilveren en een bronzen medaille. Barbara Minneci (Stuart) en Michèle George (Best of 8) wonnen elk twee bronzen medailles. Kevin Van Ham (Eros) pakte geen medaille maar mag best trots zijn op twee vijfde plaatsen. Bovendien eindigde de Belgische ploeg in de landencompetitie op een meer dan verdienstelijke vierde plaats. 
 
Raadpleeg alle uitslagen via Longines Timing.
 
 
We blikken alvast terug naar een geslaagd Europees Kampioenschap in Rotterdam & VLP feliciteert alle deelnemers & hun achterban.
 
!!!! Vanaf woensdag 28 augustus t.e.m. zondag 1 september 2019 komen onze Belgische eventingruiters aan de start tijdens het EK in Luhmühlen. Volg alle updates via de Facebookpagina van Equifans.

Auteur: HB via Equibel
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian