contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39738
leden

Nieuws

04/06/2018 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping/Talentenplan: Belgische Junioren en Children winnen Nations Cup Wierden

Afgelopen weekend vond in Wierden het Dutch Youngster Festival plaats. De Belgische jeugd toont hoe het moet met overwinningen in de Nations Cup Junioren en Children en een 4de plaats voor de Young Riders.

Junioren

Het Belgische Juniorenteam bestond enkel uit VLP-talenten: Thibault Philippaerts (Jaimi van Dorperheide), Mathias Hazebroek (Jurre), Alexander Housen (Galoubet Fravanca) en Simon Morssinkhof (Vivolta de Gree). Zowel Thibault, Alexander als Simon wisten tweemaal foutloos te blijven. Mathias eindigde zijn 1ste omloop slechts met 2 strafpunten voor tijd en finishte in de 2de ronde met 4 strafpunten. Deze uitstekende resultaten zorgden ervoor dat het Belgische team het goud wist te behalen met 0 strafpunten in totaal. Ierland en Groot-Brittanië deelden de 2de plaats met een totaal van 4 strafpunten. 

Children

Wat het Juniorenteam kan, kunnen de Belgische Children ook. Ook zij wisten in hun Nations Cup de titel binnen te halen. Aurelia Guisson en Berlini From Second Life Z bleven als enige tweemaal foutloos. Voor Paris Vandousselaere en Quitona de la Cour Z werd er in de 1ste omloop 1 strafpunt voor tijd aangerekend. In de 2de omloop viel er 1 balk uit de lepels. In de 1ste ronde kreeg Elise Van Den Branden 4 strafpunten aangerekend met Brillianthina van 't Ruytershof maar wist foutloos te blijven in de 2de ronde. Albert Bruyneel zorgde voor het schrapresultaat. Deze resultaten zorgden voor de gouden medaille met een totaal van 9 strafpunten. Zowel Ierland, Spanje als Nederland eindigden op de 2de plaats met elk 12 strafpunten in totaal.   

Young Riders

België werd hier vertegenwoordigd door Andres Vereecke (Chevignon) en de VLP-talenten Louise Van Laer (Idalgo van de Boslandhoeve), Pieter De Brabandere (Darranty By MDL) en Thibault Huyvaert (Jessica De Laubry). Zowel bij Pieter als Thibault viel er over beide omlopen 1 balk uit de lepels. Voor Louise Van Laer en Idalgo van de Boslandhoeve werden er in de 1ste omloop 13 strafpunten aagerekend. Maar dit resultaat maakte ze goed met een foutloze 2de omloop. Andres Vereecke wist foutloos te blijven in de 1ste ronde maar in de 2de ronde finishte hij met 8 strafpunten. Met een totaal van 8 strafpunten strandden de Belgische Young Riders net naast het podium op de 4de plaats. Nederland behaalde de gouden medaille (0 strafpunten) en het zilver was weggelegd voor Noorwegen (0 strafpunten). Het brons was voor Italië met een totaal van 4 strafpunten. 

Proficiat aan de Belgische jeugd!


Auteur: CM
Foto's: Equibel
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian