contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

09/04/2018 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping/Topsport: Belgen in topvorm tijdens CSI5* Miami Global Champions Tour

In de Verenigde Staten vond afgelopen weekend de CSI5* Miami Global Champions Tour plaats. Verschillende Belgen kwamen hier aan de start.

Class 4 Table A two phases 1m45 (LR)

Beste Belg in deze 1m45 proef was Jos Verlooy met Herald van 't Ruytershof. Hij reed 2 foutloze omlopen in een barragetijd van 23,58 sec. Met deze tijd behaalde hij de 6de plaats. Op de 12de plaats vinden we Nicola Philippaerts terug. Met H&M Harley vd Bisschop finishte ook hij tweemaal foutloos maar deed er iets langer over dan Jos Verlooy (26,25 sec).

Class 5 Table A against the clock 1m50 / 1m60 (LR)

In een parcours rechtstreeks op tijd reed Jérôme Guéry hier naar de 6de plaats. Met Garfield de Tiji des Templiers eindigde hij zijn omloop foutloos in een tijd van 72,09 sec. Iets trager dan Jérôme Guéry finishte Pieter Devos. Hij behaalde een 9de plaats en reed door de finish in 74,89. Hiervoor werd er wel 1 tijdsfout aangerekend. 

Class 9 Table A against the clock 1m45

Hier was de broer van Nicola, Olivier Philippaerts, als enige Belg aan het werk. Met Extra eindigde hij zijn parcours foutloos in een tijd van 73,13 sec. Hiermee strandde Olivier op de 7de plaats.

Class 10 Table A with jump off 1m50 / 1m60 (LR)

De enige ruiter aan de start die de Belgische eer hoog moest houden in deze proef was Nicola Philippaerts. We zagen hem opnieuw aan het werk met H&M Harley vd Bisschop. Na een foutloze eerste omloop finishte Nicola  Philippaerts zijn barrage foutloos in een tijd van 33,77 sec. Hij behaalde net geen podiumplaats en moest zich dus tevreden stellen met een 4de plaats.

Class 14 Table A against the clock 1m50 / 1m60 (LR)

Jos Verlooy is de enige Belg die tijdens deze Global Champions Tour een podiumplaats behaalde. Met Caracas finishte hij foutloos en snel in 70,09 sec. Jos Verlooy kan trots huiswaarts keren met een bronzen medaille. Ook Jérôme Guéry kwam in deze proef aan de start. Hij en Garfield de Tiji des Templiers reden een rustige omloop in 75,96 sec. en raakten geen enkele balk. Maar voor hen werden er wel 2 tijdsfouten aangerekend.

Class 15 Longines Global Champions Tour Grand Prix Table A with jump off 1m60

Edwina Tops-Alexander ging in deze Grote Prijs met de gouden medaille naar huis. De Australische reed met haar California een foutloze omloop en barrage in een tijd van 32,07 sec. Beste Belg die een mooie prestatie neerzet is Pieter Devos. Met Claire Z was hij in zijn eerste omloop foutloos. Spijtig genoeg viel er in zijn snelle barragerit 1 balk uit de lepels en greep hij zo naast de overwinning. Uiteindelijk vinden we hem terug op de 4de plaats. Gregory Wathelet en Coree hadden 4 strafpunten in het basisparcours en behaalden zo een 6de plaats. 


Auteur: CM
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian