contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

16/04/2018 | Jumping | Algemeen   |  

Jumping/Topsport: Olivier Philippaerts wordt 5de en Pieter Devos 9de in de Longines FEI World Cup Final Parijs

In Parijs namen 2 landgenoten deel aan de Longines FEI World Cup Final. Afgelopen weekend werd er een Bar A over 2 omlopen gereden. Pieter De Vos en Olivier Philippaerts kwamen voor het eerst aan de start in een Wereldbeker finale.

In beide omlopen van Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love viel er telkens 1 balk uit de lepels. Voor aanvang van de super finale stond hij op een 4de plaats. Met 8 strafpunten in de finale eindigde hij in het uiteindelijke klassement net naast het podium op een mooie 5de plaats met 16 strafpunten.

 

Onze andere Belgische deelnemer aan de Wereldbeker finale in Parijs was Pieter Devos. Hij reed met Espoir een mooie foutloze eerste omloop. Maar in de tweede omloop ging het duo door de finish met een totaal van 8 strafpunten. Hierdoor zakten zij wat weg in het klassement en eindigden zij op een 9de plaats met een resultaat van 19 strafpunten. 

De gouden medaille in de Wereldbeker finale ging naar de Amerikaanse Elisabeth Madden met Breiling LS. Vanaf de eerste dag namen zij al de leiding.


Auteur: CM
Foto's: Paardenfotograaf
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian