contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9805
leden

Nieuws

19/09/2016 | Jumping |   |  

Jumping/Topsport: voormalig VLP-Talent Pieter Devos wint Belgisch Kampioenschap!


VLP-ruiter Pieter Devos
mag zich een jaar lang Belgisch Kampioen noemen. Na zijn overwinning in het Vlaams Kampioenschap eind vorig jaar mag Pieter deze prachtige titel aan zijn palmares toevoegen!
Na de eerste manche nam Pieter Devos de leidingspositie, die hij tijdens de tweede manche verstevigde. Zijn 12-jarige BWP-ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) bleef tijdens de 4 omlopen telkens foutloos.

In de laatste ronde werd het nog spannend, want 1 foutje zou betekenen dat VLP-ruiter Pieter Clemens het goud zou winnen. Maar Devos kon perfect met deze druk om en slaagde erin om wederom foutloos te blijven. Pieter Devos werd in 2008 verkozen tot VLP-Talent van het Jaar. Pieter Clemens, huidig lid van het VLP-Talententeam, wint het het zilver met de 9-jarige ruin Horizon de Regor (v. Obourg). Voor  de finale stond dit duo nog op een negende plaats, maar dankzij twee sterke foutloze omlopen in de finale klommen zij op naar de tweede plaats.

Het brons was voor LEWB-amazone Fabienne Daigneux-Lange met de 11-jarige sBs'er Venue d'Fees des Hazalles (v. President).

De vierde en bijfde plaats waren voor respectievelijk Karline De Brabander met Fantomas de Muze en Constant Van Paesschen met Carlow van de Helle.

Alle uitslagen kan je HIER vinden. VLP wenst alle ruiters proficiat!Auteur: E VW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian