contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36224
leden

Nieuws

30/01/2019 | Mennen | Algemeen   |  

Mennen: Belgische menners op CAI Bornem

Om onduidelijkheden te vermijden bij de start van het nieuwe jaar willen wij u graag informeren over de CAI in Bornem van 29/05 tot 2/06 (Internationale wedstrijd in België).

Zoals in onderstaande artikels vermeld is er een verplichting om een internationale licentie te nemen. Ook als Belgische menner  moet je een internationale licentie (een M04 voor Para/Jeugd -17j en een M06  voor seniors) nemen en kan je niet deelnemen met een nationale licentie. Een upgrade van M04 naar M06 is uiteraard mogelijk via Equibel.

De paarden dienen geen FEI paspoort te hebben maar moeten 100% beantwoorden aan de FEI normen voor de vaccinaties. De 'nationale' paarden worden in de FEI database opgeladen via KBRSF zonder extra kosten.

Inschrijven gebeurt via een kandidatuurstelling op Equibel. Een internationale wedstrijd wordt niet meegerekend voor de Beker van België.

Voor een internationale CAI wedstrijd dient het FEI reglement gerespecteerd:

  1. Level van deelnemers is bepaald in art. 901 van de FEI Driving rules. Voor internationale wedstrijden gelden nu eenmaal de internationale reglementen . Voor uw CAI 2* is dit (Art 901 - 5.3. Open to 2* and 3* Athletes). De norm om dit niveau te bereiken is door FEI bepaald en iedere NF bepaalt de manier om hun licentie te verkrijgen. 

 

  1. In de FEI General Regulations – art 137 vind je de uitzondering dat paarden in eigen land geen FEI pas moeten hebben maar wel een EU erkende en geregistreerd paspoort met grafisch signalement. Verder moeten deze paarden bij KBRSF geïmmatriculeerd zijn en dient het paard dat langer dan 90 dagen in België staat, ook geregistreerd te zijn in de Centrale Databank van de BCP, anders mag het niet deelnemen aan wedstrijden. Ze moeten ook minimum 6 jaar zijn om aan FEI wedstrijden te mogen deelnemen. Voor het inschrijven moeten deze 'nationale' paarden wel in de FEI database opgeladen worden via de KBRSF.

 

Vragen kan je sturen naar liesd@vlp.be


Auteur: LD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian