contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

30/08/2017 | Mennen |   |  

Mennen: Paardenhotel De Cantharel en Menopleidingscentrum Halestra Driving slaan de handen in elkaar

Paardenhotel De Cantharel (Bob Zeeuw van der Laan) en Menopleidingscentrum Halestra Driving (Wim De Poorter) slaan de handen in elkaar.

Al twintig jaar komt Wim De Poorter op de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Zo’n vijf jaar geleden bezocht hij er voor het eerst Paardenhotel Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel. Een unieke plek waar paard en ruiter niet alleen samen kunnen overnachten, maar van waaruit zij ook direct, via een onverhard pad, de Veluwse bossen in kunnen trekken. Sindsdien komt hij er meerdere keren per jaar en heeft hij de Cantharel zien uitbreiden tot een Veluwse hotelhoeve met vele faciliteiten.

Toen Wim enkele jaren geleden het plan had om er met Menopleidingscentrum Halestra Driving naartoe te gaan, waren de leden in eerste instantie wat terughoudend. Te ver, te onbekend, te groot, bang om te verdwalen. Hij wist te overtuigen en er werden 52 kamers geboekt en 80 paarden gestald. De positieve toon was snel gezet. Hij had niets teveel gezegd. De leden vonden het gebied fantastisch, de knooppuntenroutes brachten hen moeiteloos naar de mooiste plekken in de natuur. Het gebied is praktisch dazenvrij, de overnachtingen in de hotelkamers bijzonder comfortabel, het eten voortreffelijk, de blokhut een gezellige ontmoetingsplek. Ook de paarden hadden het er erg naar hun zin. Het club-uitje naar de Veluwe kreeg jaarlijks een vervolg. Veel leden bezoeken de Cantharel inmiddels ook individueel met vrienden of familie én de paarden.

Mens en dier op en top verzorgd

Wim: “De Veluwe is een bijna niet te beschrijven mooie streek vol afwisseling. Paardenhotel de Cantharel, met ruim 200 km ruiterpaden in de achtertuin, is een uitstekend verblijf- en vertrekpunt. Er zijn twaalf mooie paddocks met stromend water, ruime boxen, een wasplaats met koud en warm water, hooi en krachtvoer naar believen. De hond mag ook mee en er is een heel gezellige mennershut, de blokhut. Hier kun je met uitzicht op de weilanden rustig een glas te drinken (inbegrepen in de hotelprijs) zonder dat je hoeft om te kleden. Ruiters en menners treffen elkaar hier in een ongedwongen sfeer. De medewerkers van de paardenaccommodatie zijn deskundig, zelf ook ruiters en menners, en stellen alles in het werk om zowel mens als dier op en top te verzorgen en hen op hun wenken te bedienen. Die behulpzaamheid er is uniek, ook in het hotel en in het eigen informatiepunt ‘t Buitenhuisje. Hier vertellen ze je alles wat je moet weten om de omgeving te verkennen. Iedereen probeert te helpen. Je hoeft het maar te vragen en het gebeurt”.

Ondernemen is als mennen

Tijdens een van zijn verblijven ontmoette Wim de Poorter de eigenaar van de Cantharel, Bob Zeeuw van der Laan. Niet geheel toevallig, want ook paardenliefhebber en menner. Een ondernemer die “out of the box” durft te denken, continue bezig is met nieuwe plannen. De afgelopen jaren breidde hij het hotel uit met restaurant Huisje James in de achtertuin, een traiteur in het nabijgelegen Ugchelen. Hij schafte een huifkar en authentieke rijtuigen om met gasten ritten over de Veluwe te maken en er kwam een outdoor diner-tent in het bos. In de loop van 2018 wordt het hotel uitgebreid met een spa- en wellness-tuin met overdekt zwembad. Wim: “Bob en ik klikten. Ik bood hem aan lessen te geven met het vierspan. Als Bob de tijd en de ambitie die hij met de Cantharel heeft in zijn vierspan zou steken, dan hij was een topper. Ondernemen en mennen hebben wel overeenkomsten. Bij beide heb je focus en overzicht nodig om te kunnen bijsturen waar nodig en te laten vieren wanneer dat kan. Die tijd heeft hij niet, daarvoor is hij te druk, maar gelukkig weet hij wel de tijd te maken om af en toe met de paarden de natuur in te gaan. Met een meerspan moet je met je gedachten bij je paarden zijn en blijven. Daarmee kan hij even afstand nemen van zijn bedrijf. De ontspanning die dat geeft, heeft een ondernemer als Bob zeker nodig op zijn tijd”.

Bob Zeeuw van der Laan: “Wim is een bijzonder prettige coach en trainer. De manier waarop hij het gedrag van mens en dier interpreteert, levert kennis op die je naar iedere organisatie kunt doorvertalen”.

De samenwerking tussen Wim De Poorter en Bob Zeeuw van der Laan gaat verder dan samen mennen. Er staan verschillende activiteiten op stapel. Zo willen ze in de nabije toekomst gezamenlijk koetsritten organiseren door de prachtige Kroondomeinen van Paleis het Loo en demonstraties, trainingen en clinics geven.

Praktisch:

Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel

Van Golsteinlaan 20

7339 GT  Apeldoorn

Nederland

www.vandervalkapeldoorn.nl

info@vandervalkapeldoorn.nl

Tel:  +31 55 54141 455

 

Wim De Poorter

lesgever Halestra

Kwadestraat 10 

Aalter 9880

Tel: 09 374 21 97

www.wimdepoorter.be


Auteur: Persbericht Halestra Driving
Foto's: Wim De Poorter
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian