contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
36349
leden

Nieuws

18/03/2019 | Mennen |   |  

Mennen: Terugkoppeling ronde tafel menners

Einde 2017 werd er een ronde tafel georganiseerd met alle stakeholders van de mensport, zijnde de menners, de organisatoren en de officials. De VLP-Mencommissie heeft zichzelf dan ook voorgenomen om de vinger kort aan de pols te houden en met elke doelgroep een werkgroep op te richten die meermaals per jaar kan samenkomen.

Op donderdagavond 7 maart kwamen een 25-tal menners enerzijds luisteren naar de zaken die verwezenlijkt werden naar aanleiding van hun input uit 2017 en anderzijds was dit ook het uitgelezen moment om hun feedback te geven over de gang van zaken en knelpunten aan te kaarten die zij wensen dat de VLP- en de nationale mencommissie ter harte dienen te nemen. Vele CAN** en enkele CAN*-menners, 2 junioren en enkele grooms maar ook enkele jury’s en organisatoren kwamen hoogte nemen. Het grootste aandeel waren ponymenners. Inge Vandael en Marc Van der Speeten waren de vertegenwoordigers van de VLP-mencommissie.

Bij de toelichting werden de knelpunten uit het verleden aangehaald en besproken. Er was kans om vragen te stellen. Het leidde soms tot verhitte discussies, maar het meeste kon door verduidelijking opgelost worden. Uiteindelijk konden de aanwezigen vaststellen dat het merendeel van de knelpunten reeds werd aangepakt, maar spijtig genoeg dienden we vast te stellen dat de menners zelf het niet of niet tijdig genoeg weten. Communicatie was en blijkt nog steeds het bijzonderste struikelblok.

De avond eindigde positief en op een constructieve manier, waarna werd aangesproken dat er nog drie 3 debatavonden later op het jaar (juni, september, december) worden georganiseerd. Marc zal deze leiden als aangestelde vertegenwoordiger van de menners. Inspraak en mogen deelnemen ter verbetering is erg gewaardeerd door deze groep. De resultaten van de debatavonden worden meegenomen naar de respectievelijke mencommissie(s).

Communicatie zal een speerpunt zijn voor de commissie en de administratieve medewerkers binnen VLP, meer info op websites en meer mailings over nieuwigheden moeten de menners vlotter bereiken.

We stellen ook vast dat menners moet geleerd worden om meer info te gaan zoeken op de VLP-website. Enkele nieuwe werkpunten kwamen naar voor, zo zal het nog veel gebruikte “Menboekje”, helaas te duur geworden om te drukken, op algemene vraag op de site geplaatst worden.


Auteur: LD
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian