contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40184
leden

Nieuws

06/08/2018 | Mennen | Algemeen   |  

Mennen: Verslag open trainingsdag Hagelandse aanspanning

Op zondag 29 juli organiseerde de Hagelandse Aanspanning een open trainingsdag met drie gerenommeerde lesgevers; een maximum van 18 deelnemers schreef zich in.

Gerard Leyten op het dressuurterrein, Edouard Simonet bij de vaardigheid en Glenn Geerts bij een marathon hindernis.

De ingeschreven menners hebben vooraf hun verwachtingen kunnen formuleren om bij iedere lesgever aangepaste opdrachten te krijgen.

De drie trainers hebben zo, voor elke discipline, tips en tricks meegegeven.

Er werd gereden in rotatie met telkens ½ uur les en ½ uur rust. Vòòr het einde van een les ging de bel en was er nog even tijd om het aandachtsplan in te vullen. Dit item werd erg geapprecieerd èn door de instructeurs èn door de menners.

 

Het publiek kon van aan de rand van de terreinen mee de lessen volgen en genieten van een heel divers spektakel: er waren beginners en gevorderden, pony’s, paarden en trekpaarden, enkel, dubbel en vierspan,...

De lesgevers sleutelden aan leidselvoering, koetsregeling, en contact. Ze gaven tips om een rit door een kegelparcours te verbeteren of hindernissen preciezer te sturen.

 

We hadden geluk met het weer, een warme dag met wind, wolken en zon.

De paardendouche had bijval en in de tent kregen we een smakelijke smos met verfrissende drankjes.

 

 

Alle deelnemers lieten zich zeer positief uit over de formule en  het terrein en de trainingsdag is zeker voor herhaling vatbaar. Alle lesgevers waren tevreden over de organisatie.  Het is nu aan de Hagelandse Aanspanning om aan de hand van de feedback een volgende sessie in te plannen.

 

Fotoreportage(s) op :

Trainingsdag (Filip)

Trainingsdag J.Moens


Auteur: Ms via F. De Smet & J. Steenackers
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian