contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
13979
leden

Nieuws

15/05/2018 | Mennen |   |  

Mennen: Zeer geslaagde primeur in Saive!

Om voor de eerste keer een volledige wedstrijd voor alle categorieën te organiseren op de voormalige kazerne van Saive, moeten we zeker een duim in de lucht steken voor deze ploeg van Luikse menners (GEPL).

Zeer goed verzorgde en ruime parkings, prima stallen en nutsvoorzieningen. Maar vooral mooie dressuurterreinen, ruime inrijpistes, en een mooi vaardigheidsparcours. 6 volwaardige hindernissen ondanks het feit dat deze onmiddellijk weer afgebroken moesten worden, degelijk en aangekleed.

Veel lof naar de organisatoren en hun medewerkers, waaronder de meeste menners toch Sebastien Pallen en Marcel Melen kennen. Ook de parcoursbouwer Wilfried Blokx droeg zijn steentje bij aan het succes, de verzorgde speakering van Thibault Danthine bracht animo op het terrein. En de jury’s waren van het beste niveau, zelfs 1 buitenlands internationaal jurylid was er uitgenodigd.

Allemaal dingen die er op wijzen dat de organisator naar het hoogste niveau streefde, en hen ook zo goed als gelukt is.

Zo goed als, omdat er één puntje van kritiek was bij de menners en niet tijdig of verkeerd is ingeschat geweest door de TD. Het A-traject was mooi maar steil, modderig soms en bevatte vele putten en keien. Er konden nog enkele kleine aanpassingen gebeuren maar het was er eigenlijk te laat voor.

Menig menner wilde dat zijn paarden besparen en koos er voor om voor de marathon te passen, andere reden een verkorte route en toch de hindernissen op die manier. Vandaar in de uitslagen de open vakken en EL’s bij de marathonresultaten.

De organisatoren nemen dat mee voor volgend jaar, er lag zelfs een boekje waar ieder zijn positieve en negatieve commentaar kon neerschrijven. De menners houden zeker een positieve ervaring over van deze mooie wedstrijd


Auteur: MS via M. Van der Speeten
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian