contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
9812
leden

Nieuws

24/11/2017 | Opleiding | Opleidingen   |  

Opleidingen: Bijscholingen in december

In december organiseert Vlaamse Liga Paardensport nog twee interessante bijscholingen. Eentje voor de VLP-clubs en eentje in het kader van het initiator+ nascholingsaanbod. Wil je nog graag deelnemen? Schrijf dan nog snel in!

 

 

 

 

 

1. Ouders en Clubs: één doel?!

Wat?
Hoe kunnen jeugdsportclubs en ouders samen de talenten van jonge atleten ontwikkelen en hun spelplezier vergroten?

Ouders komen vaak met andere verwachtingen naar de piste dan hun sportende kinderen. Soms hopen ze dat hun kinderen het goed doen omdat zij zelf nooit succesvol waren. Of ze willen dat hun kinderen alle kansen benutten die ze zelf nooit kregen. Andere ouders zoeken roem en glorie via hun talentvolle spruit.

De ambities van de ouders overstijgen al eens deze van hun kinderen, tot een punt waarop kinderen meer uit plicht aan sport doen dan voor het plezier. Jeugdsportclubs moeten ouders betrekken in hun werking en kunnen hen helpen inzien wat hun motivatie is en hoe deze de prestaties en het spelplezier van hun kind beïnvloedt. En vooral hoe ze ook langs het sportveld hun ouderrol kunnen opnemen, door het verstevigen van hun competenties als supporter. In deze workshop maak je kennis met een wetenschappelijk onderbouwd vormingspakket waarmee jeugdsportclubs een ouderwerking kunnen opstarten.

Wanneer?
4 december 2017 van 19u00-22u00

Waar?
Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie vzw
Belgicastraat 9/2
1930 Zaventem

Voor wie?
Alle VLP-clubbestuurders of vertegenwoordigers van een VLP-club zijn welkom!

Kostprijs?
€10/persoon

Inschrijven?
Inschrijven kan via deze link.

 

2. Opleiding EHBO bij ruiters:

Wat?
Als lesgever of trainer ben je vaak de eerste persoon die betrokken is bij een valpartij of ongelukje in de stallen. Het correct handelen bij dergelijke (nood)situaties kan van levensbelang zijn.

Sylvie Broos, voormalig spoedverpleegkundige, leert je in deze praktische bijscholing op een correcte manier de eerste hulp toe te passen. Dit zowel in ernstige als minder ernsitge situates.

Wanneer?
11 december 2017 van 19u00-22u00

Waar?
Sporthotel Gent
Zuiderlaan 17
9000 Gent

Voor wie?
Deze opleiding ins een opleiding in het kader van het  initiator+ nascholingaanbod. Het is dus gericht naar lesgver en trainers. Elke gediplomeerde trainer krijgt na de bijscholing ook een attest toegestuurd zijn/haar VOTAS-account.

Kostprijs?
€20 voor VLP-leden en €25 voor niet VLP-leden. Gelieve vooraf te betalen via overschrijving op het rekeningnummer BE06 4410 6333 8122 met als mededeling  "Naam + bijscholing EHBO".

Inschrijven?
Inschrijven kan via deze link.


Auteur: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian