contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40133
leden

Nieuws

24/09/2015 | Para-equestrian |   |  

EK PARA: België wordt zevende in de teamwedstrijd


Terwijl onze springduivels het beste van zichzelf gaven in Lanaken en onze menners voor spektakel zorgde in Elsegem, probeerde onze dressuurruiters de rust er in te houden tijdens hun proef op het EK para-equestrian dressuur dat afgelopen weekend doorging in Frankrijk.

In de reeks IB  verscheen José Lorquet met het paard Fidelgo van het hagehof aan de start, deze combinatie kon de jury niet overtuigen en verliet de piste met een score van 55,79%.


VLP-amazone Eveline Van Looveren (Exelent) deed het in haar reeks (IA) een pak beter. Hun proef werd beloond met 70,17% en een zesde plaats op 18 deelnemers. Een mooi resultaat, maar helaas niet voldoende voor een medaille.

Ook Michele George slaagde er niet in een medaille te behalen. Zij reed het paard Sagaminne in reeks IV naar een negende plaats  met 65,67%.

Net als Eveline Van Looveren eindigde ook Barbara Minneci op een zesde plaats in het individuele klassement. Zij behaalde met het paard Barilla een percentage van 67,51% in reeks II op dit kampioenschap.

Veertien teams namen deel aan de teamwedstrijd, België werd zevende. Groot-Brittannië won deze wedstrijd, gevolgd door Nederland en Duitsland.

Amazones Evelien Van Looveren en Barbara Minneci namen ook deel aan de freestyle, maar ook in deze wedstrijd konden zij geen medaille bemachtigen. Eveline werd zevende en laatste in de reeks IA. Barbara eindigde als vierde in het eindklassement van de II-reeks.

Klik hier voor de uitslagen van de teamwedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen van de individuele wedstrijd

Klik hier voor de uitslagen van de freestyle.


Auteur: Femke Brosens
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian