contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39823
leden

Nieuws

25/04/2017 | Para-equestrian | Algemeen   |  

Para-equestrian: Het Belgisch para-equestrian team aan het werk tijdens de CPEDI*** wedstrijd in Waregem

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse CPEDI*** in Waregem plaats. De organisatie (club Quadrille) van deze internationale Para-Equestrianwedstrijd mocht maar liefst 71 ruiters ontvangen afkomstig uit 14 verschillende landen.

Vijf Belgische ruiters kwamen tijdens deze Quadrille aan de start. Manon Claeys (Graad 4) en Arthur Dieusaert (Graad 5) zijn de twee nieuwe ruiters binnen de Belgische ploeg. Ook José Lorquet (Graad 2) konden we dit weekend aan de start zien met zijn paard Fidelgo Van Het Hagehof. Daarnaast geen nieuwe ruiters bij de ploeg, wel twee nieuwe combinaties. Barbara Minneci (Graad 3) bracht haar nieuw paard Stuart mee naar Waregem. Deze 8-jarige ruin zal in de toekomst haar paard Barilla vervangen. Eveline Van Looveren was tevens met de 7-jarige merrie Feleva een nieuwe combinatie.

Tijdens de Inter-équipe behaalde het Belgisch team een mooie tweede plaats met een totaal van 416,480%. De eerste plaats ging naar het Deense team, Groot-Brittannië sleepte de derde plaats in de wacht.

Eveline Van Looveren en Feleva wisten tijdens de individuele proef van Graad 1 een eerste plaats te behalen met een score van maar liefst 71,357%. Een mooie start voor deze nieuwe combinatie. José Lorquet eindigde in Graad 2 op een vijfde plaats met een score van 64,676%. Barbara Minneci reed zichzelf met een score van 67.882% naar een derde plaats tijdens haar individuele proef. Nieuwkomers Manon Claeys en Arthur Dieusaert wisten in hun graden beiden een derde plaats in de wacht te slepen, Manon deed dit in Graad 4 met een score van 71,122%, Arthur in Graad 5 met 67,833%.

Chef d'équipe Walter Van Haegenborgh is alvast een tevreden man en kijkt uit naar wat 2017 nog te brengen heeft. Een jaar waarin ze voluit kunnen gaan en er geen druk boven hun hoofd hangt door belangrijke selecties. 2017 geeft het Belgische Para-Equestrian team de tijd om alles op punt te zetten.

Alle resultaten van deze internationale wedstrijd vindt u hier

Sfeerfoto's van de wedstrijd vindt u terug op de Facebookpagina van Quadrille.

 

 


Auteur: HB
Foto's: Quadrille
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian