contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40135
leden

Nieuws

19/09/2016 | Para-equestrian |   |  

RIO: Paralympische Spelen zitten er op!


De Paralympische Spelen zitten er op voor de paardensport. Afgelopen week kwamen onze 4 Belgische amazones in actie in Rio. En dat verdient een verslagje!

Op maandag begonnen VLP/Parantee-amazones Ciska Vermeulen en Eveline Van Looveren en LEW-amazone Michele George aan hun teamtest. Dinsdag was het dan de beurt aan LEWB-amazone Barbara MInecci. De vier amazones zetten elk een nette proef neer en Michele won deze teamtest in haar grade, hoewel er hier geen medaille mee te winnen was want deze proef telde enkel mee voor het teamklassement.

Vanaf woensdag kwamen de dames in actie voor het individuele klassement.
Ciska kwam aan de start in graad IV en zette een zeer goede prestatie neer. Ze behaalde haar paard Rohmeo een zesde plaats met 68,000%. Daarmee mocht ze deelnemen aan de individuele kür later die week. Helaas voor Ciska bezeerde Rohmeo zich en in overleg met de teamdierenarts werd besloten om Rohmeo niet meer te starten tijdens de kür.

Ook Michele George kwam aan de start in graad IV met haar paard FBW Rainman. Zij behaalde tijdens de individuele test maar liefst 74,333% en won daarmee zilver. De Britse Sophie Wells won de gouden medaille met een verschil van slechts 0.542%.
Michele kwam aan de start van de kür vrijdag en nam revenche! Daar won ze de gouden medaille met een score van 76,300%!

In de individuele test kwam Eveline Van Looveren aan de start in graad Ia met haar paard Exelent en behaalde een 17e plaats met 67,565%. Barbara Minecci reed mee in graad II en behaalde met haar merrie Barilla een 12e plaats met 66,714%.

VLP wenst alle amazones proficiat met hun uitstekende prestaties in Rio!
Auteur: E VW
Foto's: VLP en Equifans
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian