contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
34209
leden

Nieuws

05/11/2018 | Reining | Algemeen   |  

Reining: Prachtige resultaten voor Belgische Juniors & Young Riders op EK in Lyon!

De Belgiche reining jeugd nam dit weekend deel aan het Europees kampioenschap reining voor juniors en young riders in Lyon. Op vrijdagavond werd gestreden voor de team medailles en op zaterdag vond de individuele finale plaats. 

Tania Roskams, coach van de Belgische reining juniors en young riders is erg trots op haar ruiters: ”Het young riders team met Nimroid Vannietvelt, Gilles Huyghe, Edouard Winne en Amber Heidbuchel heeft een gouden medaille in de wacht gesleept! Na een spannende strijd waarbij Gina Schumacher het verschil moest maken, versloegen de Belgen de Duitse ploeg die zilver behaalde en Italië dat zich tevreden moest stellen met brons. Jarenlang domineerden Duitsland en Italië de top, waarbij de Belgen er de vorige jaren meestal in slaagden een bronzen medaille te behalen. Dit jaar werden de kaarten geschud en na de grote overwinning van Bernard Fonck op de WEG in Tryon bewijzen de Young Riders op het EK dat er wel degelijk jong Belgisch talent aanwezig is. Bernard en An Fonck Poels gaven nog net voor het vertrek naar Lyon een gratis clinic aan de jeugdploegen, waarvoor dank! Het heeft duidelijk geloond.”

Ook het juniors team met Keanu De Pauw, Jinke Stevens, Siebe Van Bekhoven en Wout Van Den Nouweland deed het uitstekend en behaalde een mooie 4e plaats, na Duitsland, Italië en verrassend Spanje, die de laatste jaren aan een opmars bezig zijn in reining.

Naast deze fantastische team prestaties keerde de Belgische delegatie ook naar huis met twee individuele medailles. Young Rider Nimroid Vannietvelt werd met wereldkampioen What A Wave Europees kampioen. Gilles Huyghe pakte met Exxcaliber brons. 

Geen medailles voor de juniors maar toch een achtste plaats voor Siebe Van Bekhoven, een elfde voor Jinke Stevens en een dertiende voor Keanu De Pauw.

UITSLAG

YOUNG RIDERS

1.Nimroid Vannietvelt – What a Wave 221 (foto)

eigenaar : Steve Vannietvelt & Gina De Pauw

2.Matteo Bonzano (ITA) – High Point Reiner 219

3.Gilles Huyghe – Exccaliber 218,5

eigenaar : Steve Vannietvelt & Gina De Pauw

7.Edouard Winne – Wind her up right 213

eigenaar : Frederika Forbes

10.Amber Heidbuchel – Wimps Lil Prize

eigenaar : Amber Heidbuchel

 

JUNIORS

1.Gergia Wilk (GER) – Arc Captain 219,5

2.Francesca Ferrarol (ITA) – Tarisnap 217,5

3.Celine Beisel (GER) – Gunner be Good 214

 

8.Siebe Van Bekhoven – Royal Dun Jac 207,5

eigenaar : Siebe Van Bekhoven

11.Jinke Stevens – Frozen Tropical 203,5

eigenaar : Jinke Stevens

13.Keanu De Pauw – Nic Ricochet 202,5

eigenaar : Steve Vannietvelt & Gina De Pauw


Auteur: HB via KBRSF
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian