contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40137
leden

Nieuws

06/04/2017 | Talent |   |  

Talentenplan: Trainingen voor de eventingtalenten

Op dinsdag 4 april ging in Waregem een training door van het VLP-Talententeam, powered by Cavalor -  eventing. Tijdens deze stage kregen de VLP-Talenten een conditietest onder leiding van teamdierenarts eventing Jef Desmedt, een crosstraining met nationale coach Marc Rigouts en een houdingstraining met Wouter D'Hoore.

Iedere combinatie kreeg een individuele conditietest. De ruiters reden eerst een opwarming met enkele crosshindernissen. Daarna deden ze de conditietesten op de galopbaan. Er werden op bepaalde tijdstippen lactaat afgenomen om zo de waarden na bepaalde inspanningen te bekijken. Alle paarden hadden een hartslagmeter om, zodat ook dit constant gemonitord kon worden.

Tijdens het tweede deel van de stage kregen de VLP-talenten een crosstraining door Marc Rigouts. Deze crosstraining ging door op de gloednieuwe trainingspiste op het middenplein van de renbaan in Waregem.

Na deze trainingen met Marc Rigouts kregen de VLP-Talenten een houdingstraining met Wouter D'Hoore. Alle ruiters kregen een individueel trainingsschema op basis van deze training en de vorige screening.

Deze trainingsdag werd opnieuw zeer positief onthaald bij de VLP-Talenten. VLP wil ook de sponsor Cavalor bedanken voor hun steun aan het VLP-Talentenplan.

 

Foto's:


 


Auteur: EVW
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian