contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
14431
leden

Nieuws

20/03/2017 | Talent | Algemeen   |  

Talentenplan:Training VLP-Talententeam eventing

Op woensdag 1 maart ging in Waregem een training door van het VLP-Talententeam eventing. Tijdens deze stage kregen de VLP-Talenten een zadeldrukmeting,  training met Marc Rigouts en gaf Wouter D'Hoore een uitgebreide bewegingsanalyse. 

Na een gezamenlijk theorietisch gedeelte kreeg iedere combinatie een individuele zadeldrukmeting waarbij er gewerkt werd met een dynamisch zadeldruk-meetsysteem, Medilogic. Aan de hand van dit meetsysteem kan de druk van het zadel en de ruiter van bovenuit gemeten worden. Alle resultaten werden via een draadloos contact naar een laptop verzonden en werd er een volledige analyse gemaakt van het al dan niet knellen van het zadel op bepaalde plaatsen, de druk van de benen en de positionering van de ruiter. Aansluitend kregen de VLP-talenten een dressuurtraining van Marc Rigouts.

Tijdens het tweede deel van de stage gaf kinesist en dressuurruiter Wouter D'Hoore een uitgebreide bewegingsanalyse waarbij hij een houdingsscreening afnam. 

Deze trainingsdag werd zeer positief onthaald bij de VLP-Talenten. Ze vonden het vooral een zeer leuke en leerrijke stage, waarbij ze met tal van praktische tips huiswaarts konden keren. De voor de meeste ruiters nieuwe kennismaking met de zadeldrukmeeting en houdingsscreening kon rekenen op een zeer goede feedback van alle deelnemers. Zo stonden enkelen onder hen versteld van de impact van de positie van de ruiter op het paard. Ook het paard werd tijdens deze sessie volledig bekeken, wat zeker een meerwaarde gaf aan deze stage.

De volgende VLP-stagedag voor het VLP-Talententeam eventing is gepland op 4 april en zal doorgaan op de nieuwe piste en op de galoppiste in de hippodroom te Waregem. Tijdens deze training zal Wouter D'Hoore weer van de partij zijn om de ruiters een individueel houdings- en trainingsschema voor te leggen en te demonstreren. De klemtoon zal gelegd worden op de conditionele opvolging van de paarden en dit in samenwerking met teamdierenarts Jef Desmet en Marc Rigouts. 

Niet alleen het VLP-Talantenteam eventing wordt volop gecoached, ook de dressuurruiters hebben reeds enkele trainingen achter de rug bij voormalig Olympisch kampioenne Anky van Grunsven.

 


Auteur: HB
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian