contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

03/06/2010 | Voltige | Algemeen   |  

Eerste Belgische CVI doet smaken naar meer

De eerste CVI in België, zo werd de internationale voltigewedstrijd in Neeroeteren veelvuldig genoemd. Voor de organisatie waren het spannende dagen, vooral voor Linda Robben van Voltigeclub Geel, die de leiding had over de organisatie. Het verdict was unaniem positief ! Grote complimenten zijn dan ook op hun plaats voor Linda Robben en haar team want het was een prachtige wedstrijd met een schitterende sfeer en accommodatie. De sfeer tussen de verschillende Belgische clubs was top en dat was zeker en vast een must om te kunnen wedijveren tegen de 9 andere deelnemende landen. Topper Duitsland was heel sterk vertegenwoordigd en ook de individuele kampioenen Joanne Eccles (Eng) en Kai Vorberg (Dui) waren van de partij. Zij wonnen hun reeksen en bij de Belgische deelnemers stalen vooral de VLP-juniores Tessy Maertens en Manon de Schepper de show. In de eerste ronde die over vrijdag en zaterdag liep, haalden beide dames 2 keer een score boven de 6, waardoor ze een ticket op zak hebben voor het EK Juniores van 4 tot 8 augustus in Oostenrijk.
Nog bij de junioren haalde Lauren Vanlerberghe in de eerste ronde in totaal ook meer dan 6 en eindigde zo als 18e. Camille Lapere werd 21ste. Zij konden zich evenwel niet plaatsen voor de tweede ronde.
 
In de tweede ronde op zondag haalde Tessy (foto linksboven) in de Freestyle een goede 4e plaats met een score van boven de 7. Manon werd in deze test 13e. In totaal eindigde Tessy op de 7e plaats en Manon (foto onder) op de 13e.
 
Er kwam ook een Belgisch team in actie bij de senioren. Dit was geen eenvoudige opdracht aangezien het een relatief nieuw team is dat samengesteld is uit verschillende VLP-clubs. Dit maakt het qua trainingsmomenten niet altijd evident, maar toch leverde de ploeg een goede prestatie in de eerste ronde. Het team kon nog geen aanspraak maken op een podiumplaats maar kon zich goed standhouden in de internationale concurrentie. Zondag sloeg de vermoeidheid wat toe, maar eens ze meer wedstrijden in de benen krijgen, zal ook deze vermoeidheid plaats maken voor ervaring en goede prestaties !
 
Alle resultaten kun je bekijken op http://www.robdebruin.nl/cvi_belgium/results.html.  

Meer foto's vind je op onze mediapagina: http://www.vlp.be/media/2010-05-31-CVI-Belgium-2010-de-VLP-deelnemers/
 

Auteur: BG
Foto's: Degrafon
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian