contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

03/08/2010 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: 2 VLP-voltigeurs debuteren op EK juniors !

Voor het eerst in de Belgische geschiedenis worden er individuele voltigeurs afgevaardigd naar een internationaal kampioenschap. VLP-voltigeurs Tessy Maertens en Manon De Schepper nemen van 4 tot en met 8 augustus deel aan het Europees kampioenschap voor juniores in het Oostenrijkse Stadl Paura.
 
De 16-jarige Manon De Schepper uit Hooglede en Tessy Maertens uit Arendonk hebben zich via meerdere internationale wedstrijden (CVI’s) door heel Europa weten te kwalificeren voor het EK. Tessy Maertens wist zelfs enkele finaleplaatsen te halen op diverse wedstrijden. De dames zullen allebei starten op het paard Bach Z (Bachus Z) onder begeleiding van Linda Robben.
 

Dames met realistische doelstellingen

Manon De Schepper (foto links) wil niet te ver vooruitblikken. Zij bekijkt de wedstrijd dag per dag en wil vooral zo goed mogelijk presteren in Oostenrijk. Ze hoopt het publiek te verrassen tijdens de kür met een voorwaartse salto. Deze oefening wordt niet vaak getoond door een junior voltigeur.
 
Tessy Maertens (foto rechtsonder) van haar kant ziet het EK als een hele ervaring: ze wil over enkele jaren in de finale staan van een EK of WK. Dat lijkt haar op dit moment nog te hoog gegrepen, maar met een compleet nieuwe kür zal ze haar uiterste best doen om dicht bij een finaleplek te komen.
 
Longeur Linda Robben: “Ik ben enorm trots op wat we de afgelopen jaren al hebben bereikt met het nationaal team en met onze solisten. Toen ik hoorde dat mijn dochter Tessy een podiumplaats behaald had op het CVI in Nederland kon ik mijn ogen niet droog houden. Ik vind de sport nu zo leuk dat ik, zelfs als mijn kinderen zouden stoppen, met de sport door wil gaan.”
 

Strijdvaardige ploeg

Als chef d’équipe fungeert de Nederlander Rob de Bruin: “Ik doe mijn best om het Vlaams onder de knie te krijgen. De dames helpen me onder andere door me CD’s met Vlaamse muziek te schenken.” Op de vraag hoe België gaat presteren in Stadl Paura is De Bruin gematigd positief: “Op het EK starten enkel de beste drie voltigeurs per land. De personen die wij normaliter kunnen verslaan, zullen daar niet aan de start verschijnen. Maar in belangrijke wedstrijden zijn er altijd verrassingen, dus wie weet!”
 
De afgelopen maand hebben de voltigeurs onder begeleiding van De Bruin en Robben één oefenwedstrijd in Nederland, een training in Antwerpen en twee stages in het Franse Normandië gevolgd.
 

Meer informatie

Het EK voor Junioren is voor solo deelnemers van 14 - 18 jaar en teams tot en met 16 jaar. Meer informatie is te vinden op de website www.cviaustria.com.
Voor verdere persinformatie kan u terecht bij VLP via benedict@vlp.be of 09/242.91.47.

Auteur: BG
Foto's: Degrafon
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian