contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40136
leden

Nieuws

18/04/2013 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: 2 VLP-voltigeurs halen selectiepunt voor EK op CVI Belgium Geel!

Voltigeclub Geel heeft afgelopen weekend in Geel een CVI3* georganiseerd, een internationale voltigewedstrijd van het allerhoogste niveau. De wedstrijd was net zoals de voorbije jaren een groot succes!
Zo hebben 2 VLP-voltigeurs hun selectiepunt behaald om in aanmerking te komen voor het EK 2013. Lauren Vanlerberghe, Belgisch kampioene junioren, is één van deze voltigeurs. Zij wist in Saumur ook al een selectiepunt te halen en is zo zeker van haar deelname aan het EK later dit jaar. Eline Dams haalde in Geel haar eerste selectiepunt. Zij zal op de CVI in Ermelo proberen om nog een tweede punt te halen zodat ons land 2 VLP-voltigeurs aan de start kan brengen van het EK junioren.
In de resultatenranking van Geel haalde Lauren Vanlerberghe op de CVI2*-J in de eerste ronde een 7,115 in totaal, met een 6,572 in de plicht en een 7.657 in de freestyle. Dit deed ze op het paard Kalusha, gelongeerd door Michel Soenen. Dit leverde haar een mooie 4e plaats op waardoor ze ook gekwalificeerd was voor de 2e en finaleronde. Eline Dams eindigde met een 6,481 in totaal in de eerste ronde op de 12e plaats op 16 deelnemers. Ze voltigeerde op het paard Bach, gelongeerd door Linda Robben.
In de tweede finaleronde kreeg Lauren Vanlerberghe bij de junioren een 6,865 voor haar plicht en een 7,403 in de freestyle. Opgeteld met haar scores uit de eerste ronde eindigde ze met een eindtotaal van 7,125. Zo strandt ze op de 6e plaats. De Hongaarse Blanka Nemth won de wedstrijd met een 7,816.

Bij de senioren haalde Belgisch kampioene Tove Bourry ook een mooi internationaal resultaat. Voor het eerst in haar carrière kreeg ze een totaalscore boven de 6. Haar plicht was goed voor een 6,2 en haar kür een 6,7. Dit doet het beste verhopen voor de toekomst.
Tove eindigde in de eerste ronde op het paard Bach Z, gelongeerd door Linda Robben, op een 11e plaats op 16 starters met een 6,468 score. Ze kreeg 6,224 voor haar plicht en 6,712 voor haar freestyle. De overwinning was voor de Duitse Nora Salberg die op het paard Whisper 215 een totaalscore van 7,747 bij elkaar voltigeerde over de plicht en freestyle.
 
De jonge Marthe Peeters tot slot kwam aan de start van de CVI1* voor junioren. Met een 5,463 eindigde zij in de eerste ronde als 13e.
 
Alle resultaten en info over de CVI Belgium 2013 zijn terug te vinden op www.cvibelgium.be.

Auteur: BG
« ga terug

Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian