contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

24/05/2011 | Voltige |   |  

Voltige: Aangenaam voltigeweekend in Massenhoven

Van 20 tot en met 22 mei vond op de terreinen van VLP-club Hippisch centrum De Jong te Massenhoven een internationaal voltigeconcours (CVI) plaats. Naast de deelname van 5 VLP-voltigeurs kwam ook de wereldtop naar dit CVI. Voor België maar ook voor Zwitserland en alle buurlanden gold deze wedstrijden als een kwalificatiewedstrijd voor het komende Europees kampioenschap.

Bij de seniorensolisten waren de eerste plaatsen zoals verwacht voor wereldkampioene Joanne Eccles (foto links) (GBR) en voormalig wereldkampioen Nicolas Andreani (FRA) (foto rechts). Beide topvoltigeurs lijken in de kür te spelen met de wetten van de zwaartekracht. Eccles toonde op WH Bentley en met vader John Eccles aan de longe in iedere ronde de beste van de wereld te zijn. Andreani was nog niet foutloos in de eerste ronde, maar herstelde zich in de finale met een foutloze kür. Tove Boury van voltigeclub Geel wist helaas niet de finale te behalen, maar voltigeerde naar behoren.
Bij de seniorenteams won het Zwitserse St Lutisburg met ruime afstand voor het Nederlandse team De Molen. De Zwitsers lijken zo op de Europese kampioenschappen dit jaar af te stevenen op een medaille.

Bij de juniorenteams wonnen de Zwitsers ook: Team Harlekin toonde de meest zuivere verplichte oefeningen en kür. Bij de juniorenheren was de deelname gering. De Zwitser Lukas Heppler wist zijn twee Duitse concurrenten voor te blijven. Bij de dames won de Italiaanse nummer twee van Europa Silvia Stopazzini net voor Ramona Naf (SUI) en Sheena Bendixen (DEN). Tessy Maertens, met moeder en organisator Linda Robben aan de longe werd beste Belgische op een zeer goede achtste plaats. Op Zangersheide paard Bach Z (V. Bachus Z) voltigeerde Tessy zeer degelijk. Manon De Schepper viel met Kalusha in de eerste ronde tegen, maar herstelde zich in de finale. Met Michel Soenen aan de longe werd De Schepper zesde in de finale en overall negende. De jongste Belgische deelneemster Lauren Vanlerberghe kwam ook in de finale en eindigde verdienstelijk als twaalfde. Camille Laperre eindigde met een 22e plaats net buiten de finale.

Tessy, Manon en Lauren komen met deze resultaten in aanmerking voor deelname aan de Europese kampioenschappen voltige. Deze vinden van 18-21 augustus plaats in het Franse Le Mans.

Alle info over de CVI België is te lezen op www.cvibelgium.com.
 

Auteur: Med.
Foto's: Arjen van der Spek
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian