contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

01/11/2011 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: Impressie voltigeweekend 2011

In het weekend van 28 tot en met 30 oktober vond op het Blosocentrum te Woumen het jaarlijkse VLP-voltigeweekend plaats. Naast de voltigeurs van diverse VLP-clubs werden ook de longeurs en juryleden bijgeschoold.

Isabelle en Anne-Sophie Van Hoecke verzorgden de conditie- en acrotrainingen. Een welkome aanvulling op de voltigetrainingen van Katrijn Peeters (foto rechts), Heleen van Wingerden, Ronald van Cronenburg (foto linksonder) en Rob de Bruin. De voltige gaat internationaal steeds meer richting de acrogymnastiek en Anne-Sophie en Isabelle wisten de voltigeurs verfrissende ideëen te geven die zeer goed bruikbaar zijn in de voltige.

Het sociale programma op vrijdag- en zaterdagavond bestond onder andere uit de presentatie van de clubs. Verder werd er een moordspel georganiseerd, waarbij hoofdtrainer Rob de Bruin vergiftigd zou zijn door jaloerse Hollanders. Gelukkig wisten de voltigeurs een antigif te maken, zodat De Bruin alsnog in staat was de 5 VLP-juryleden bij te scholen en met hen ook de voltigeurs van advies kon voorzien tijdens de oefenwedstrijd op zondagochtend.

Zeer interessant was ook de longeertraining van Ruben Oosterlijnck te Wannegem-Lede. Oosterlijnck instrueerde vakkundig hoe je de verschillende paarden best kan longeren. Hij maakte de longeurs ook bewust van de manier waarop paarden op bepaalde situaties reageren en hoe de longeurs daarmee om kunnen gaan.  

VIDEO-IMPRESSIE

Auteur: Voltigecommissie
Foto's: Voltigecommissie
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian