contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

25/08/2010 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: Strijd om Eskadron Cup laait op !

Na het EK zijn alle voltigeblikken terug gericht naar het nationale wedstrijdseizoen dat in augustus opnieuw in volle vaart hernomen is. Op 15 en 22 augustus zijn twee nationale voltigewedstrijden doorgegaan in Ingelmunster en Geel. Met deze wedstrijden is ook de strijd om de Eskadroncup hervat, die dit jaar spannender dan ooit wordt.
 
Op de wedstrijd van 15 augustus was het een rijk gevuld programma met zowel teams , solo ’s als duo’s in de wedstrijdring. Opvallend is de sterke strijd in de Solo klasse E. In deze klasse doen namelijk verschillende voltigeurs mee die voor het eerst zich aan de  solo wagen. Zo heeft de pas 13-jarige Eline Dams uit Geel (Voltigeclub Geel) haar eerste solo wedstrijd prachtig afgesloten met de eerste plaats !
 
Op de wedstrijd in Geel op 22 augustus was het aantal deelnemende clubs nog groter en dat is alleen maar positief voor de competitie.  De resultaten van beide wedstrijden staan inmiddels online op deze website via http://www.vlp.be/voltige/Resultaten-201005170920/.
 
De Eskadron Cup geldt voor iedereen. Voltigeurs uit zowel de hoogste als de laagste klasse kunnen hier de hoofdprijs mee naar huis nemen.  De voltigeurs die het podium halen van deze cup krijgen een geldprijs die ze kunnen gebruiken om hun vereniging te ondersteunen. De wedstrijd in Hombeek van 5 september is de laatste manche van de Eskadron Cup 2010 voor de finale, die gestreden wordt tijdens de CVN Kasterlee.
 
De huidige top 3 van de Eskadron Cup wordt gevormd door Manon De Schepper, gevolgd door Tessy Maertens op twee en Camille Lapperre en Lauren Vanlerberghe (foto) op een gedeelde derde plaats. Tussen Manon en Tessy is er slechts 1 punt verschil, waardoor alles nog open ligt !
 

Tussenstand Eskadron Cup

De tussenstand van de Eskadron Cup is op deze site te bekijken via http://www.vlp.be/voltige/Voltige-Eskadron-Cup/.
 

 

Auteur: BG via Linda Robben
Foto's: Degrafon
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian