contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

16/10/2011 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: Tessy Maertens en Lauren Vanlerberghe Belgisch kampioen

In Geel ging het Belgisch en Vlaams kampioenschap voltige door. Bij de senioren volgt Tessy Maertens zichzelf op als Belgisch kampioene. Bij de junioren won EK-finaliste Lauren Vanlerberghe haar eerste Belgische titel na zilver in 2010.
 
Bij de senioren (foto rechts) ging de strijd zoals verwacht tussen de 18-jarige Tessy Maertens uit Arendonk en de 17-jarige Manon de Schepper uit Hooglede. Beide dames voltigeerden dit jaar nog op het EK voor junioren in het Franse Le Mans. De strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Maertens, die een gemiddelde van 7,17 haalde en hiermee als enige boven de 7 uitkwam. De Schepper kreeg een score van 6,84 gemiddeld. Hiermee pakte ze toch knap zilver op haar eerste BK seniors. De 19-jarige Tove Bourry won op het paard Bach met een score van 6,478 de fraaie bronzen plak.
 
Bij de junioren was de 15-jarige Lauren Vanlerberghe (foto links) uit Roeselare topfavoriete voor de titel en ze maakte die rol meer dan waar. Met een gemiddelde van 7,087 won ze overtuigend de Belgische titel voor Marthe Peeters uit Kasterlee die 6,547 kreeg. Peeters maakte er samen met Eline Dams uit Geel een spannende strijd. Met 6,472 eindigde Dams uiteindelijk op de 3e plaats.
 
In de andere klassen werd een Vlaams kampioen gehuldigd. In de duo-oefenklasse pakte Belgisch kampioene Tessy Maertens samen met Kristien Van Hoof uit Kasterlee de Vlaamse titel. In de soloklasse E was er goud voor India Cuypers uit Bornem en ook Diete Lemmens uit Zolder won een Vlaamse titel maar dan in de soloklasse E-11.

Er werd ook een titel uitgereikt voor het beste voltigepaard van de wedstrijd. Deze titel ging naar het paard Kalusha met longeur Michel Soenen.

 
Podium E-11

Podium E-klasse
Podium duo-oefenklasse

Monika Hanelt met Michel Soenen (longeur beste paard Kalusha)
 

Auteur: BG
Foto's: Med.
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian