contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

11/10/2012 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: Tove Bourry naar eerste titel bij seniors op BK/VK

In Woumen ging vorig weekend het Belgisch en Vlaams kampioenschap voltige 2012 door. Bij de seniors pakte Tove Bourry haar eerste nationale titel bij de seniors, terwijl Lauren Vanlerberghe overheerste bij de juniors.
 
In afwezigheid van de nummers 1 en 2 van vorig jaar, Tessy Maertens en Manon de Schepper, voltigeerde de 20-jarige Tove Bourry uit Westmalle met overmacht naar haar eerste Belgische titel bij de seniors. Met een gemiddelde score van 5,686 haalde ze het van de 26-jarige Marth Helsen uit Geel die 4,807 kreeg. Met een score van 4,365 was er brons voor India Cuypers uit Bornem, die uitkomt voor de Schelderuiters. Zowel Tove als Marth zijn aangesloten bij Voltigeclub Geel.
 
Bij de junioren wist Lauren Vanlerberghe naar haar tweede Belgische titel op rij te voltigeren. Met een gemiddelde van 6,968 volgt de 16-jarige Lauren uit Roeselare zichzelf op als juniorkampioene, voor Eline Dams en Marthe Peeters, die ook vorig jaar op het podium stonden. Dit jaar deed Eline Dams uit Geel het met 6,462 net iets beter dan Marthe, die brons pakte met 6,288. Zij doen dus haasje over.
 
In de andere klassen werd een Vlaams kampioen gehuldigd. Het duo Lauren Vanlerberghe en Willemeyn Imschoot wist in de duoklasse als enig duo boven de 6 te scoren met 6,063. Dit was goed voor de eindoverwinning, voor het duo Kristien Van Hoof-Yana Krammerhoffer (5,532) en Chadia Spoelders-Josefien van de Vijver (4,431).In de C-klasse 6/7-tallen ging de Vlaamse titel naar Geel 1 met 5,460 en het team Geel 2 pakte dan weer de overwinning in de D-klasse 6/7-tallen met 5,264. Voltigeclub Geel zond ook het team Geel 3 uit dat Vlaams kampioen werd in de klasse E 4-tallen (3,524).  In de soloklasse E was er goud voor Freya Cloostermans uit Roeselare en ook Ann Agterberg uit Lichtaart won een Vlaamse titel maar dan in de soloklasse E-11.

Er werd ook een titel uitgereikt voor het beste voltigepaard. Deze titel was weggelegd voor het paard Bach Z van Voltigeclub Geel.
 
Proficiat aan alle kampioenen!
 
KLIK HIER voor alle resultaten

Meer foto's zijn te bekijken op website van Koenraad Cappon (www.koenraad.eu) via DEZE RECHTSTREEKSE LINK.

Auteur: BG
Foto's: Koenraad Cappon | www.koenraad.eu
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian