contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

08/11/2011 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: cursus voltigeleider 2 start eind november !

De cursus voltigeleider gaat definitief door en start eind november. De cursus gaat steeds door op dinsdagavond. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus snel zijn is de boodschap. Er zijn nog Belgische deelnemers dus vervoer kan vanuit België eventueel samen gedaan worden. Hieronder alle info over de cursus !
 
De opleiding Instructeur Voltige 2 is bestemd voor iedereen die binnen een voltigevereniging de voltigeurs wil begeleiden bij het voltigeren. Het geven van instructie en het longeren spelen in deze opleiding een centrale rol.
Het opdoen van vaardigheid daarin moet de cursisten in staat stellen hun leerlingen les te geven in de elementaire aspecten van het voltigeren.
Enige ervaring in het lesgeven wordt sterk wordt aanbevolen. Daarnaast wordt eigen voltige ervaring als een pluspunt beschouwd om de opleiding succesvol te kunnen afronden. Deze cursus is niet geschikt voor cursisten die geen kennis van de wedstrijdsport bezitten.

Cursusprogramma
De opleiding bestaat uit 20 lesavonden van 3 uur (1 avond per week). De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk (lesgeven en longeren).

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:
* Uitgebreide kennis van het paard
* Didactiek en pedagogiek
* Technische aspecten van de voltigesport
* Longeren
* Veiligheid
* Kennis van de voltigeur 

Cursusgeld
Het cursusgeld bedraagt € 550,= incl lesmateriaal
Voor deelname aan het examen zal een bedrag van € 77,50 in rekening worden gebracht

Examen
De cursus wordt afgerond met een drietal PVB’s (examens), te weten het vak “geven van lessen in voltige” op de oefenton (praktisch examen), “begeleiden bij wedstrijden” (opdrachtvorm) en “omgang met het paard “ (praktijk) . Om aan deze examens deel te kunnen nemen moet ook een theoretische toets afgelegd worden. Daarnaast wordt u getoetst in het vak longeren. De examendata voor het praktisch examen worden in overleg met de cursusleider vastgesteld.

Inschrijvingsprocedure
Geïnteresseerden kunnen het inschrijvingsformulier downloaden of aanvragen bij de afdeling Opleidingen van de KNHS. Zie voor nadere informatie over inschrijvings- en betalingsvoorwaarden het blad ''Algemeen'' in de brochure .

Cursusplaats is Odiliapeel  (gemeente Uden) Nederland, Manege De Wittegheit, Koolmeesstraat 2
De lessen gaan in principe door op dinsdagavond
 
Meer inlichtingen via leo.rooijmans@kpnplanet.nl of tel 0031641714462.
Auteur: BG via Linda Robben
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian