contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39977
leden

Nieuws

21/10/2010 | Voltige | Algemeen   |  

Voltige: nieuwe BK, VK en winnaars Eskadron Cup 2010

Zondag 17 oktober stond bij veel voltigeliefhebbers met stip op de agenda aangeduid als een van de hoogtepunten van dit wedstrijdseizoen met 3 grote kampioenschappen, het Belgisch Kampioenschap, Vlaams Kampioenschap en de finale van de Eskadroncup. Gelukkig was ook de zon nog van de partij.
 

Vlaamse kampioenen anno 2010 !

Bij de teams ging de strijd in de E-klasse om de Vlaamse titel en die prestigieuze titel werd behaald door de Schelderuiters met het paard Woody en longeur Nathalie Nauwelaers uit Bornem. Hun performance van de opzwepende tango leidde verdiend tot het goud. Team Sint-Antonius had met pech af te rekenen aangezien een van de teamleden Camille Laperre zich kwetste op training en in het gips lag. Ondanks deze tegenvaller heeft het team alles gegeven op het paard Kalusha met longeur Michel Soenen. Zij eindigden knap tweede. Voltigeclub Geel met het paard Tango en longeur Elke Lievens mochten met het brons pronken.
 
De Duoklasse was opgesplitst in een wedstrijdreeks en een reeks oefenklasse. In de wedstrijdklasse doen de deelnemers per twee op het paard alle oefeningen in galop. Tove Bourry en Tessy Maertens haalden het in dit onderdeel voor Eline Dams en Marthe Helsen. Beide duo’s namen deel op het paard Bach van Voltigeclub Geel.
In de oefenklasse ging de strijd tussen drie clubs en ook nu mocht Voltigeclub Geel op het hoogste schavotje plaatsnemen dankzij Kristien Van Hoof en Tessy Maertens (op het paard Bach). Op de tweede plaats eindigde een team van voltigeclub Kasterlee met Domien Van Gorp en Steffi Heylen (paard Wys met longeur Cyriel Dockx). Het brons ging tevens naar Voltigeclub Kasterlee met Marthe Peeters en Domien van Gorp.
 
In de solo’s E-klasse lagen de punten heel dicht bij elkaar en dat maakte de competitie extra spannend. Uiteindelijk haalde de 13-jarige Eline Dams uit Geel de titel Vlaams kampioen binnen met het paard Lex en longeur Linda Robben. Het zilver ging naar clubgenote Diete Lemmens met het paard Tango en longeur Elke Lievens. Willemeyn Imschoot pakte voor Ruiterclub St-Antonius het brons met het paard Jommeke en longeur Marieke van de Worm.
 

Manon De Schepper is Belgisch Kampioene junioren

De 16-jarige Manon De Schepper uit Hooglede was de grote favoriete voor de Belgische juniorentitel 2010 en zij maakte haar favorietenrol helemaal waar op het paard Kalusha van Ruiterclub St-Antonius. Manon eindigde dit jaar nog als 21ste op het EK. Haar clubgenote Lauren Vanlerberghe vergezelde haar op het podium als tweede. De verrassing van dit BK was  Steffi Heylen met het paard Wys van Voltigeclub Kasterlee die het brons wist te veroveren.
 


Juniorenkampioene 2009 is seniorenkampioene 2010

In voltige is de seniorenklasse weggelegd voor voltigeurs vanaf 16 jaar. Titelverdedigster Kristien Van Hoof had de moeilijke taak om Tessy Maertens, in 2010 nog 18e op het EK junioren, achter zich te laten. Met een gemiddelde van 7,370 sloeg Tessy met haar Moulin Rougekür echter een grote kloof met Kristien die een gemiddelde haalde van 6,582 en dus tweede werd met een Arabisch geïnspireerde oefening. Brons was er tot slot voor Tove Bourry die als een echte Flinstone een toffe oefening bracht.
 

Belgisch Kampioenenpaard

Ook één van de paarden kreeg een kampioenstitel. Zowel het paard Kalusha met longeur Michel Soenen en Bach met longeur Linda Robben haalden een gemiddelde van 6.33, ex aequo dus. Beide paarden lopen internationale wedstrijden en hebben hun topklasse al bewezen. Uiteindelijk ging de titel Belgisch Kampioenenpaard terecht naar Kalusha, omdat dit paard het hoogste cijfer had behaald tijdens de solo’s. Proficiat aan longeur en trainer Michel Soenen!
 

Finale Eskadroncup 2010

Dominique Rimanque van Eskadron had opnieuw gezorgd voor prachtige prijzen in de Eskadroncup 2010. De voltigesport is dan ook dankbaar voor deze trouwe partner ! De winnaar van de Eskadroncup ontving onder meer een cheque van 500 euro, de tweede plaats een cheque van 300 euro en de derde plaats een cheque van 150 euro. De paarden werden op hun beurt beloond met dekens en bandages.
Voor de Eskadroncup gelden de 8’en die de deelnemers halen op minstens 2 kwalificatiewedstrijden. Per 8 verdienen ze een punt.
Tessy Maertens behaalde in totaal 56 keer een 8 met het paard Bach en longeur Linda Robben. Manon de Schepper eindigt als 2e met 46 keer een 8 met het paard Kalusha  en longeur Michel Soenen. De derde plaats gaat naar Lauren Vanlerberghe, die 27 keer een 8 haalde met het paard Kalusha en longeur Michel Soenen. Deze drie winnende voltigeurs mogen hun geldprijs besteden aan (trainings-)projecten voor hun club.
 

VLP feliciteert alle medaillewinnaars !


Auteur: BG
Foto's: VLP
« ga terug

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian